Drie werknemers Foxconn aangeklaagd vanwege lekken iPad 2-gegevens

Drie werknemers van Foxconn, de Chinese fabriek die Apple-producten zoals de iPhone en de iPad maakt, zijn aangeklaagd omdat ze eind vorig jaar gegevens over de nog niet geopenbaarde iPad 2 hebben gelekt. De drie zijn gearresteerd door de lokale politie in de stad Shenzhen.

Foxconn

De arrestaties vonden al eind december plaats, maar zijn nu pas naar buiten gekomen. De werknemers van Foxconn worden ervan beschuldigd de geheimhouding te hebben geschonden die aan het personeel is opgelegd over de producten die in de meer dan honderd fabrieken worden gemaakt.

Op basis van de gelekte informatie konden fabrikanten van covers en hoesjes tamelijk gedetailleerde producten maken, waardoor goed te zien was waar de camera kwam te zitten in de nieuwe iPad, en de speaker. Ook viel uit de hoesjes – die snel online verschenen – af te leiden dat de iPad 2 een stuk dunner zou worden dan de originele iPad. Uiteindelijk werd het definitieve ontwerp van de iPad 2 toch weer net iets anders, maar Apple was niet blij met het lek.

Foxconn maakt de iPhone, iPad en ook de MacBooks voor Apple, en ook producten voor bedrijven als Hewlett Packard, Dell, Microsoft, Sony en Samsung. Het bedrijf heeft in China meer dan een miljoen arbeiders in dienst en is momenteel in gesprek over de oprichting van een reusachtige fabriek in Brazilië waar een investering van twaalf miljard dollar mee is gemoeid.

Foxconn kwam eerder negatief in het nieuws vanwege een stroom zelfmoorden onder het personeel. De arbeidsomstandigheden en de lonen waren slecht en maakten dat sommige werknemers er geen gat meer in zagen. De opdrachtgevers van Foxconn hebben een onderzoek ingesteld naar de werkomstandigheden en als gevolg daarvan zijn de lonen verhoogd, en wordt de arbeiders verteld wat hun rechten zijn en welke veiligheidsmaatregelen ze mogen eisen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters