Drie werknemers Foxconn aangeklaagd vanwege lekken iPad 2-gegevens

Drie werknemers van Foxconn, de Chinese fabriek die Apple-producten zoals de iPhone en de iPad maakt, zijn aangeklaagd omdat ze eind vorig jaar gegevens over de nog niet geopenbaarde iPad 2 hebben gelekt. De drie zijn gearresteerd door de lokale politie in de stad Shenzhen.

Foxconn

De arrestaties vonden al eind december plaats, maar zijn nu pas naar buiten gekomen. De werknemers van Foxconn worden ervan beschuldigd de geheimhouding te hebben geschonden die aan het personeel is opgelegd over de producten die in de meer dan honderd fabrieken worden gemaakt.

Op basis van de gelekte informatie konden fabrikanten van covers en hoesjes tamelijk gedetailleerde producten maken, waardoor goed te zien was waar de camera kwam te zitten in de nieuwe iPad, en de speaker. Ook viel uit de hoesjes – die snel online verschenen – af te leiden dat de iPad 2 een stuk dunner zou worden dan de originele iPad. Uiteindelijk werd het definitieve ontwerp van de iPad 2 toch weer net iets anders, maar Apple was niet blij met het lek.

Foxconn maakt de iPhone, iPad en ook de MacBooks voor Apple, en ook producten voor bedrijven als Hewlett Packard, Dell, Microsoft, Sony en Samsung. Het bedrijf heeft in China meer dan een miljoen arbeiders in dienst en is momenteel in gesprek over de oprichting van een reusachtige fabriek in Braziliƫ waar een investering van twaalf miljard dollar mee is gemoeid.

Foxconn kwam eerder negatief in het nieuws vanwege een stroom zelfmoorden onder het personeel. De arbeidsomstandigheden en de lonen waren slecht en maakten dat sommige werknemers er geen gat meer in zagen. De opdrachtgevers van Foxconn hebben een onderzoek ingesteld naar de werkomstandigheden en als gevolg daarvan zijn de lonen verhoogd, en wordt de arbeiders verteld wat hun rechten zijn en welke veiligheidsmaatregelen ze mogen eisen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters