Drie werknemers Foxconn aangeklaagd vanwege lekken iPad 2-gegevens

Drie werknemers van Foxconn, de Chinese fabriek die Apple-producten zoals de iPhone en de iPad maakt, zijn aangeklaagd omdat ze eind vorig jaar gegevens over de nog niet geopenbaarde iPad 2 hebben gelekt. De drie zijn gearresteerd door de lokale politie in de stad Shenzhen.

Foxconn

De arrestaties vonden al eind december plaats, maar zijn nu pas naar buiten gekomen. De werknemers van Foxconn worden ervan beschuldigd de geheimhouding te hebben geschonden die aan het personeel is opgelegd over de producten die in de meer dan honderd fabrieken worden gemaakt.

Op basis van de gelekte informatie konden fabrikanten van covers en hoesjes tamelijk gedetailleerde producten maken, waardoor goed te zien was waar de camera kwam te zitten in de nieuwe iPad, en de speaker. Ook viel uit de hoesjes – die snel online verschenen – af te leiden dat de iPad 2 een stuk dunner zou worden dan de originele iPad. Uiteindelijk werd het definitieve ontwerp van de iPad 2 toch weer net iets anders, maar Apple was niet blij met het lek.

Foxconn maakt de iPhone, iPad en ook de MacBooks voor Apple, en ook producten voor bedrijven als Hewlett Packard, Dell, Microsoft, Sony en Samsung. Het bedrijf heeft in China meer dan een miljoen arbeiders in dienst en is momenteel in gesprek over de oprichting van een reusachtige fabriek in Brazilië waar een investering van twaalf miljard dollar mee is gemoeid.

Foxconn kwam eerder negatief in het nieuws vanwege een stroom zelfmoorden onder het personeel. De arbeidsomstandigheden en de lonen waren slecht en maakten dat sommige werknemers er geen gat meer in zagen. De opdrachtgevers van Foxconn hebben een onderzoek ingesteld naar de werkomstandigheden en als gevolg daarvan zijn de lonen verhoogd, en wordt de arbeiders verteld wat hun rechten zijn en welke veiligheidsmaatregelen ze mogen eisen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters