Drie zeer verschillende ZTE-telefoons naar Europese markt

De Chinese fabrikant ZTE heeft op het Mobile World Congress de aandacht getrokken met de high-end telefoon Era en de goedkope Windows Phone ZTE Orbit, maar er zijn nog drie Androidtefoons die we bijna zouden vergeten. Onterecht, want ze zien er goed uit en komen allemaal naar de Europese markt.

ZTE Acqua

De ZTE Skate Acqua is het designmodel van de reeks. Het toestel doet vanuit de verte nogal denken aan een iPhone 4(S). Maar van dichtbij is het verschil goed te merken.

De originele ZTE Skate was op de markt gezet als een budgetmodel. De Acqua ziet er wat stijlvoller uit en zal daarom misschien ook wat duurder zijn. Het toestel heeft een niet al te snelle 1Ghz singlecore processor, loopt op Android 2.3 Gingerbread en bezit een 4-inch scherm dat volgens sommige reviewers wat traag reageert af en toe. Op de achterkant zit een 5-megapixelcamera die het best aardig doet, maar verder niet speciaal is.

ZTE PF112 MWC

De ZTE PF112 valt op door zijn enorme 4,5 inch scherm. Volgens reviewers is de bouwkwaliteit van dit toestel dik in orde en het scherm ook. Dat biedt HD-kwaliteit met een resolutie van 1280×720 pixels. Het toestel loopt op Android Ice Cream Sandwich 4.0. ZTE meldt dat de 8-megapixel autofocuscamera op de achterkant geweldige foto’s en video’s kan schieten. Op de voorkant zit een camera die eveneens in HD video kan maken, met 720p. Het toestel is in een metallic vorm gegoten. HD Voice, Dolby audio, 8GB intern geheugen en 1GB Ram maken het verhaal af.

ZTE Kis

De ZTE Kis is het budgetmodel van de Chinese fabrikant. Het lijkt een beetje op de Skate Acqua, maar dan een stuk goedkoper. Echter, zelfs voor een budgetmodel biedt het toestel nogal magere specificaties. Om te beginnen het scherm. Dat is een 3,5 inch-exemplaar met een zeer geringe resolutie van 320×480 pixels en 165 ppi. Voorts is het toestel absoluut niet de snelste met een singlecore 800Mhz processor (Qualcomm MSM7225A), 256mb Ram, een intern geheugen van 200mb en een sleuf voor een microSD-kaart. Het toestel heeft een metalige rand, maar of dat echt is, mag worden betwijfeld. Op de achterkant zit een 3,2-megapixelcamera en daar zit geen LED-flitser naast. Wie er foto’s mee wil maken, moet dus een goed verlichte plek opzoeken. Het toestel loopt op Android 2.3 Gingerbread. Verwacht mag worden dat dit toestel tegen een lage prijs in de etalages komt te liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. millhouse -

    Die eerste lijkt wel verdacht veel op een iPhone 4 en die tweede verdacht veel op een Galaxy Nexus naar mijn mening. Ben benieuwd of ze die zo op de markt mogen brengen.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters