Driekwart winst van Facebook komt van mobiele gebruikers

Sociaal netwerk Facebook heeft gisteren haar jaarcijfers gedeeld. Het bedrijf heeft gegevens vrijgegeven over de omzet, de hoeveelheid gebruikers en waar de winst vandaan komt.

Driekwart winst van Facebook komt van mobiele gebruikers facebook earns 78 of its ad revenue from mobile

Facebook verdient 78% van haar inkomsten door mobiele gebruikers, zo blijkt uit het kwartaalrapport. In ditzelfde kwartaalrapport is ook de omzet van Facebook te vinden; die bedroeg 4,1 miljard euro. Een jaar eerder mat de kwartaalomzet 3,2 miljard euro. De nettowinst van het afgelopen kwartaal is 825 miljoen euro, dat is één tiende meer dan vorig jaar.

De winst die Facebook maakt komt door het aantal gebruikers. Facebook telde 1,55 miljard gebruikers die minstens één keer per maand online waren. Van deze mensen gebruikte 1 miljard Facebook dagelijks voor het bijwerken of bekijken van profielen. Het aantal dagelijkse gebruikers via de mobiele app bedraagt 894 miljoen. De groei van de inkomsten van advertenties via mobiele apps was groter dan de groei van de totale omzet in vergelijking met één kwartaal eerder.

Voor het maken van betere applicaties schijnt Facebook flink geïnvesteerd te hebben in de ontwikkeling hiervan. Zo is het bedrijf bezig met Instagram en Messenger. Instagram heeft momenteel 400 miljoen maandelijkse gebruikers en zal volgens analisten van MoffettNathanson 2 miljard dollar aan jaarlijkse omzet hebben in 2017. ‘We hebben een goed kwartaal gehad en een hoop werk verzet’, deelde Mark Elliot Zuckerberg de CEO van het bedrijf mee.

Bron: Recode

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters