Dropbox voegt 3GB voor foto's toe aan bestaande 2GB voor opslag

Dropbox voelt de hete adem van de concurrentie in de nek, nu Google ook met een cloud-opslagdienst is begonnen. En heeft daar nu iets tegenover gesteld. Wie automatisch zijn foto’s vanaf zijn smartphone of (WiFi-)camera naar Dropbox uploadt, krijgt er gaandeweg 3GB voor foto-opslag bij. Bovenop de bestaande 2GB die al gratis beschikbaar was.

dropbox camera upload

Om de extra opslagruimte te krijgen is het nodig om een feature aan te zetten waardoor foto’s die met de smartphone worden gemaakt, automatisch naar de Dropbox worden gestuurd. Dan krijg je er al meteen 500 mb bij, speciaal voor foto’s bestemd. Als je dat consequent blijft doen groeit het beschikbare extra opslaggeheugen naar 3GB.

In de Android-app is dit reeds gewijzigd. Dropbox heeft in een blogpost aangekondigd dat ook alle andere platforms en apparaten straks van dit aanbod gebruik kunnen maken. De camera-upload feature moet straks met elk toestel of apparaat kunnen werken. Ook video’s kunnen naar de clouddiensst worden gezonden.

Op die manier kan een gebruiker bij Dropbox 5GB gratis opslaggeheugen krijgen, waarvan 3GB voor foto’s en video’s. Daarmee is Dropbox op gelijk niveau met Google Drive die ook gratis 5GB opslaggeheugen biedt. Maar Microsoft Skydrive zit er nog boven met 7GB gratis opslaggeheugen.

Voor bezitters van een gloednieuwe HTC One-telefoon is het allemaal wat minder van belang, want die hebben al 25GB opslaggeheugen bij Dropbox gekregen bij hun toestel.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters