Dropbox voegt 3GB voor foto's toe aan bestaande 2GB voor opslag

Dropbox voelt de hete adem van de concurrentie in de nek, nu Google ook met een cloud-opslagdienst is begonnen. En heeft daar nu iets tegenover gesteld. Wie automatisch zijn foto’s vanaf zijn smartphone of (WiFi-)camera naar Dropbox uploadt, krijgt er gaandeweg 3GB voor foto-opslag bij. Bovenop de bestaande 2GB die al gratis beschikbaar was.

dropbox camera upload

Om de extra opslagruimte te krijgen is het nodig om een feature aan te zetten waardoor foto’s die met de smartphone worden gemaakt, automatisch naar de Dropbox worden gestuurd. Dan krijg je er al meteen 500 mb bij, speciaal voor foto’s bestemd. Als je dat consequent blijft doen groeit het beschikbare extra opslaggeheugen naar 3GB.

In de Android-app is dit reeds gewijzigd. Dropbox heeft in een blogpost aangekondigd dat ook alle andere platforms en apparaten straks van dit aanbod gebruik kunnen maken. De camera-upload feature moet straks met elk toestel of apparaat kunnen werken. Ook video’s kunnen naar de clouddiensst worden gezonden.

Op die manier kan een gebruiker bij Dropbox 5GB gratis opslaggeheugen krijgen, waarvan 3GB voor foto’s en video’s. Daarmee is Dropbox op gelijk niveau met Google Drive die ook gratis 5GB opslaggeheugen biedt. Maar Microsoft Skydrive zit er nog boven met 7GB gratis opslaggeheugen.

Voor bezitters van een gloednieuwe HTC One-telefoon is het allemaal wat minder van belang, want die hebben al 25GB opslaggeheugen bij Dropbox gekregen bij hun toestel.

Bron: Neowin

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters