Dropbox voegt nieuwe productiviteits-tools toe

Dropbox maakt zojuist bekend dat het nieuwe tools uitbrengt met verschillende functies. De tools zijn ontwikkeld om ideeën samen te kunnen brengen, een unified werkplek te creëren en alle data veilig te kunnen stellen.

Workflows

De tool Workflows is ontwikkeld om ideeën binnen Dropbox op verschillende manieren samen te brengen. Zo kan er met deze tool gescand worden met de mobiele app: onder meer whitebords, aantekeningen en rekeningen kunnen worden ingescand, de tekst wordt herkend en deze kan worden gedeeld. Business-gebruikers kunnen scans bovendien doorzoeken.

Ook heeft Dropbox een functie toegevoegd waarmee er direct Office-documenten gemaakt kunnen worden binnen de applicatie. Hiermee kunnen ideeën meteen worden uitgewerkt in Word, Excel en Powerpoint. Aan de camera uploads is ook het een en ander veranderd: Dropbox-basic gebruikers kunnen hun computer aan hun Dropbox-account verbinden, waarmee de foto’s makkelijker geordend en verwijderd kunnen worden zonder dat het geheugen van het toestel vol raakt.

Unified werkplek

Personen, bestanden en apps komen samen dankzij deze Unified werkplek, die er vooral toe dient om teams sneller samen te kunnen laten werken. Hiermee is het mogelijk om bestanden en mappen direct vanaf het bureaublad op Dropbox te delen, zonder eerst gebruik te hoeven maken van het web of email.

Een andere feature, die vooral gebruikt wordt in ontwerpsoftware, is het toevoegen van opmerkingen aan een specifiek deel van een bestand. In zowel tekst als afbeeldingen kan het deelwaarop feedback gegeven wordt gemarkeerd worden. Hierdoor wordt de feedback een stuk overzichtelijker.

Houd data veilig

Volgens Dropbox dient ‘Houd data veilig’ er toe om ongeplande edits tegen te gaan en ongewenste contributies te weren. Dankzij versiegeschiedenis kunnen oude versies van bestanden makkelijk worden teruggehaald. Het is mogelijk om eerdere versies te kunnen previewen voordat ze worden hersteld, waardoor altijd de goede versie gebruikt wordt.

Er is nu ook meer controle over het delen van bestanden. Er kan gekozen worden voor view-only access, waarbij een bestand – de naam zegt het al – enkel bekeken kan worden en niet gewijzigd. Kijkers kunnen wel reageren op het bestand en deze opslaan om te bewerken, maar met het origineel kan niks gedaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via