Drugsdealers dol op oude Nokia 8210

De Nokia 8210 kwam zestien jaar geleden op de markt en de featuretelefoon is sindsdien sterk achterhaald door de hele smartphonerevolutie. Maar er is nog één groep mensen die deze telefoon gebruikt: drugsdealers. Ze zijn er dol op, verklaart een van hen.

Drugsdealers dol op oude Nokia 8210 nokia 8210

Dailymobile citeert een drugsdealer die vertelt dat hij er vier heeft, en zijn collega’s hebben er ook allemaal een of zelfs meer. De populariteit van de featurephone is niet alleen te danken vanwege de kwaliteit van het toestel – zoals de meeste oude Nokia’s is ook de 8210 bijna niet stuk te krijgen – en de extreme batterijduur, maar ook vanwege wat ‘beroepsgerelateerde’ redenen.

“Ik heb vier Nokia 8210-telefoons en er werd mij verteld dat ik ze kan vertrouwen, in tegenstelling tot de iPhones en andere nieuwe telefoons die de politie makkelijk kan volgen. De federale politie gebruikt nu wifi en bluetooth om informatie uit je telefoon te krijgen, en lijkt veel beter in staat te zijn om dit soort telefoons af te luisteren. Elke dealer die ik ken gebruikt deze oude telefoons, en de Nokia 8210 is het populairst vanwege het kleine formaat en de batterijduur. Het was ooit de beste telefoon toen hij uitkwam. Toen kon ik hem niet betalen maar nu heb ik er vier”, vertelt de dealer.

Bron: Dailymobile

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters