‘Dual boot misschien mogelijk met de Google Pixel telefoons’

De Google Pixel-telefoons staan op het punt om aangekondigd te worden en dat betekent dat er maar gelekte informatie en foto’s op blijven duiken op het internet. Deze keer wordt er gezegd dat het misschien mogelijk is om de Pixel telefoons te ‘dualbooten’.

Dualboot

Voor de mensen die niet weten wat het begrip dualboot betekent: dit is vooral bekend onder mensen die een aangepaste versie, ook wel een custom rom genoemd, draaien op hun toestel. Denk hierbij aan het populaire Cyanogenmod. Dualboot maakt het mogelijk om te kunnen switchen tussen de originele versie van jouw Android-telefoon en een aangepaste versie. Dit was voorheen altijd al mogelijk met een app als Boot Manager, maar bij de Pixel telefoons gaat het waarschijnlijk een stukje makkelijker.

nexus-2016-rumorsGoogle Pixel-partities

De reden dat het dualbooten waarschijnlijk makkelijker gaat worden, is omdat de telefoons gaan beschikken over meerdere kopieën van de partities die op de telefoon staan. Partities op een telefoon zijn bijvoorbeeld het systeembestand, maar ook het bestand om je telefoon op te laten starten.

Google zou hiervoor gekozen hebben om de ‘seamless updates’ mogelijk te maken. Deze werden eerder aangekondigd in Android 7.0 Nougat. Dit zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te wachten tot je update naar een nieuwe Android-versie, maar wordt de update op de tweede partitie geïnstalleerd.

Google Pixel (XL)

Binnenkort worden de nieuwe telefoons van Google dus aangekondigd, die gemaakt worden door HTC. Of dit met of zonder dualboot-functie is, weten we nog niet. De Pixel en de Pixel XL beschikken volgens de laatste geruchten over een Snapdragon 821-processor, gekoppeld aan 4 GB werkgeheugen. Het verschil van de telefoons zit hem in de grootte. De Pixel heeft een 5-inch scherm met een Full HD-resolutie. De Pixel XL is de grote broer hiervan en beschikt over een 5,5-inch scherm met een Quad HD-resolutie. Beide toestellen worden waarschijnlijk 4 oktober aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Gelekte renders Samsung Galaxy S9 tonen uiteindelijke toestel lees verder

Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition lees verder

Apple iPhone X vs OnePlus 5T

OnePlus 5T vs. Apple iPhone X snelheidstest: duurder is niet altijd beter! lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Leaker lekt geheime wapen Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone X gebruikers ontdekken nu pas verborgen feature Face ID lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters