Samsung kondigt dual-SIM Galaxy Note 7 met 6GB werkgeheugen aan

Samsung heeft vandaag officieel bevestigd dat het bedrijf een dual-SIM variant van de Samsung Galaxy Note 7 uit gaat brengen, met 6GB aan werkgeheugen.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung kondigde eerder deze maand dan eindelijk de Samsung Galaxy Note 7 aan, een high-end phablet met interessante specificaties. Het uitstekende scherm en de verbeterde werking van het bijbehorende pennetje zorgen er voor dat Samsung een sterke concurrent voor de onaangekondigde iPhone 7 Plus klaar heeft staan. Je zou kunnen beargumenteren dat die strijd voorbij is, maar de timing van beide smartphones maakt een vergelijking onvermijdelijk.

Dual-SIM variant

In de Europese variant van de Galaxy Note 7 zit een Exynos 8890-processor, in combinatie met 4 GB  aan werkgeheugen. Het zal je als oplettende lezer misschien opgevallen zijn dat de smartphone dus geen 6GB aan werkgeheugen heeft, terwijl eerdere benchmarktests en geruchten daar wel op wezen. Samsung Mobile president Koh Dong-jin heeft vandaag echter tijdens een Galaxy Note 7 event in Zuid-Korea bekend gemaakt dat er ook een variant komt met 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen.

Specifieke strategie

We zagen de dual-SIM variant de afgelopen dagen al voorbijkomen in verschillende certificaten van Chinese instanties. Daarmee hebben we ook gelijk het slechte nieuws voor je: de smartphone zal hoogstwaarschijnlijk enkel in China worden uitgebracht. Volgens Koh Dong-jin heeft Samsung daar voor gekozen omdat lokale smartphonefabrikanten agressief concurreren met extreme specificaties.

Dual-SIM

Samsung smartphones zijn daar al ontzettend duur vergeleken met de spotgoedkope vlaggenschepen van bijvoorbeeld Xiaomi of Oppo, dus het is niet geheel onlogisch om een specifieke strategie voor de grootste smartphonemarkt ter wereld te bedenken. Helaas zullen we het in het Westen dus voorlopig met de normale versie van de Galaxy Note 7 moeten doen.

Van de troon gestoten

Een aantal jaar geleden was Samsung nog het meest populaire smartphonemerk in China, maar sindsdien zakt het elk jaar verder naar beneden. Het Koreaanse bedrijf is daar niet de enige in. Chinese smartphonefabrikanten ontwikkelen nu high-end vlaggenschepen produceren zonder dat je continu hoeft te twijfelen aan de kwaliteit. Dat zorgt ervoor dat het lastig is om als een duurder smartphonemerk er nog een speld tussen te krijgen. Samsung deed eerder dit jaar al een poging met specifiek voor China ontwikkelde smartphones.

Bron: Korea Herald

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters