Dual SIM Samsung Galaxy Note 7 met 6GB werkgeheugen duikt op

Er is een dual SIM variant van de Galaxy Note 7 opgedoken met 6GB aan werkgeheugen. Helaas wordt de smartphone waarschijnlijk enkel in China uitgebracht.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung onthulde begin deze week na maanden aan geruchten dan eindelijk de Galaxy Note 7. De phablet weet op een aantal vlakken te vernieuwen. Zo kan Samsung’s software nu nog beter communiceren met de bijgeleverde S-Pen. Door bijvoorbeeld met het pennetje over een woord te zweven kun je het automatisch laten vertalen. Daarnaast heeft het Koreaanse bedrijf met de ingebouwde irisscanner naar eigen zeggen de meest veilige vergrendeling die je op een smartphone kunt krijgen. Toch valt de Samsung Galaxy Note 7 ook een beetje tegen. De specificaties zijn ideaal, maar in feite hebben we hier te maken met een grotere Galaxy S7 Edge.

Daar is niks mis mee, maar de talloze geruchten en bronnen wezen op nog betere specificaties. Denk aan een nieuwere Snapdragon processor, 8GB aan werkgeheugen en een grotere accu. Uiteindelijk is de Galaxy Note 7 nog steeds een uitstekende krachtpatser, maar dat Samsung een half jaar na de S7 Edge met overeenkomende specificaties aankomt is toch wel een beetje jammer, zeker nu de iPhone 7 voor de deur staat.

Nieuwe variant

We hoeven echter niet meteen te treuren, want misschien komt er toch nog een variant van de Note 7 die iets meer in de buurt komt van wat we hadden verwacht. De Chinese instantie TENAA heeft namelijk zijn certificatie van de Note 7 aangepast, waardoor er nu een extra model wordt genoemd. Het gaat om een dual SIM variant met maar liefst 6GB aan werkgeheugen, in plaats van 4GB, en 128GB aan intern opslaggeheugen. Het is logisch dat het instapmodel meer opslaggeheugen krijgt, gezien je geen SD-kaartje kunt gebruiken als je twee SIM kaartjes gebruikt.

Galaxy Note 7

China

Het is heel normaal om een dual SIM variant van een bestaande smartphone uit te brengen, maar waarom Samsung voor meer werkgeheugen heeft gekozen blijft een mysterie. Het Samsung SM-N9300 model was vanmorgen ook op Geekbench te vinden, dus het gaat hier duidelijk niet om een foutje. Gezien de phablet waarschijnlijk alleen in China beschikbaar zal zijn is het waarschijnlijk een bewuste keuze om daar met andere merken te concurreren. Samsung was ooit de leider in de grootste smartphonemarkt ter wereld, maar lokale Chinese merken hebben het Koreaanse merk sindsdien verstoten met spotgoedkope smartphones met high-end specificaties.

Europa

Met de relatief hoge prijs van de Note 7 is het al lastig om te concurreren met merken zoals OnePlus, die 6GB werkgeheugen bieden voor een veel lagere prijs. Door het werkgeheugen te vergroten kan Samsung wellicht een sterkere positie innemen op de Chinese markt. Daarmee is de kans helaas klein dat de speciale variant ook naar het Westen komt. Samsung bracht dit jaar verschillende lijnen enkel in China uit, zoals de On5/On7 en de C-lijn, zonder ook maar enige hoop voor een Europese release.

Bron: TENAA

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters