'Dualcore Snapdragon uit HTC Pyramid kan geen Nvidia Tegra 2 aan'

Uit benchmarks van de nog aan te kondigen HTC Pyramid zou blijken dat de dualcore Snapdragon-processor die in het toestel verwerkt zit nog niet optimaal presteert. De chipset van Nvidia, de Tegra 2, lijkt bijna twee keer zo snel te presteren als de Snapdragon.

Volgens smartphonebenchmarks zal de nog aan te kondigen HTC Pyramid beschikken over de derde generatie Snapdragon processors van Qualcomm. Deze dualcore MSM8260-processor beschikt over twee kernen die beide op 1.2GHz hun werk kunnen doen. In theorie zal dit moeten betekenen dat de processor iets sneller dient te zijn dan de Nvidia Tegra 2-processor die zijn werk op 1GHz doet.Maar de eerste benchmarks lijken dit tegen te spreken.

Zo heeft de chip grote moeite om de Tegra 2 bij te benen. Dit zou gedeeltelijk komen doordat de scorpion core van Qualcomm gebaseerd is op de Cortex A8 kern, daar waar de Tegra 2 op de nieuwe generatie gebaseerd is, de Cortex A9. Gemiddeld verschillen de twee processors bijna 1000 punten van elkaar, en dat is aan de forse kant. De benchmarks die zijn uitgevoerd door de site zijn gericht op gaming en productiviteit.

Overigens is het nog de vraag hoe de testers aan deze benchmarks komen en aan de HTC Pyramid. Zo is te zien dat de Pyramid op Android 2.3.2 loopt in de benchmarks, maar de kans is groot dat het hier om een vroege rom gaat die nog niet geoptimaliseerd is. Duidelijk is wel dat het toestel een Adreno 220 GPU krijgt voor de grafische kracht. Onduidelijk is nog wanneer het toestel aangekondigd zal worden door HTC.

HTC Pyramid benchmarks

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters