'Dualcore Snapdragon uit HTC Pyramid kan geen Nvidia Tegra 2 aan'

Uit benchmarks van de nog aan te kondigen HTC Pyramid zou blijken dat de dualcore Snapdragon-processor die in het toestel verwerkt zit nog niet optimaal presteert. De chipset van Nvidia, de Tegra 2, lijkt bijna twee keer zo snel te presteren als de Snapdragon.

Volgens smartphonebenchmarks zal de nog aan te kondigen HTC Pyramid beschikken over de derde generatie Snapdragon processors van Qualcomm. Deze dualcore MSM8260-processor beschikt over twee kernen die beide op 1.2GHz hun werk kunnen doen. In theorie zal dit moeten betekenen dat de processor iets sneller dient te zijn dan de Nvidia Tegra 2-processor die zijn werk op 1GHz doet.Maar de eerste benchmarks lijken dit tegen te spreken.

Zo heeft de chip grote moeite om de Tegra 2 bij te benen. Dit zou gedeeltelijk komen doordat de scorpion core van Qualcomm gebaseerd is op de Cortex A8 kern, daar waar de Tegra 2 op de nieuwe generatie gebaseerd is, de Cortex A9. Gemiddeld verschillen de twee processors bijna 1000 punten van elkaar, en dat is aan de forse kant. De benchmarks die zijn uitgevoerd door de site zijn gericht op gaming en productiviteit.

Overigens is het nog de vraag hoe de testers aan deze benchmarks komen en aan de HTC Pyramid. Zo is te zien dat de Pyramid op Android 2.3.2 loopt in de benchmarks, maar de kans is groot dat het hier om een vroege rom gaat die nog niet geoptimaliseerd is. Duidelijk is wel dat het toestel een Adreno 220 GPU krijgt voor de grafische kracht. Onduidelijk is nog wanneer het toestel aangekondigd zal worden door HTC.

HTC Pyramid benchmarks

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters