'Dualcore Sony Ericsson wordt deze zomer aangekondigd, komt in de herfst uit'

Het lijkt erop dat Sony Ericsson deze zomer een toestel met een dualcore-processor zal aankondigen. Een doorgaans goed ingelicht forumlid van Esato vertelde dat gisteren.

Het wachten op een dualcore-telefoon van Sony Ericsson duurt al even voort binnen de fanbase van het bedrijf. Nu alle andere grote Android-fabrikanten een dergelijk toestel al in de schappen hebben liggen of in ieder geval in de pijplijn hebben zitten, lijkt het niet meer dan logisch dat die telefoon er ook binnenkort gaat komen. En dat klopt helemaal, als we Esato-forumlid Badassmam, die doorgaans goed ingelicht is, mogen geloven.

Het toestel zou deze zomer aangekondigd moeten worden, om vervolgens in de herfst in de winkels terecht te komen. Een twijfelpuntje is volgens de bron wel de situatie in Japan, die er eerder al voor zorgde dat de Xperia Neo uitgesteld werd.

De specificaties van het toestel zijn nog niet bekend, maar de kans lijkt in ieder geval groot dat het toestel door dezelfde Qualcomm Snapdragon MSM8260-chipset als de HTC Sensation aangedreven gaat worden. Daar wordt hevig over gespeculeerd. Die speculatie werd onlangs gevoed toen Harold de Kort, Marketing en Communicatie Manager bij Sony Ericsson DACHNL, in een interview met Android Guys aangaf dat Sony Ericsson een partnerschap met Qualcomm heeft en dus niet zomaar op een andere processorfabrikant zal overstappen. De enige reële keus die dan nog overblijft is dan de MSM8260.

Badassmam meldt verder nog iets over de opvolger van de Xperia X8. Specifieke dingen weet hij helaas niet te melden, maar volgens de forumbezoeker zal het in ieder geval een leuke update zijn ten opzichte van de X8. Het gerucht gaat dat de opvolger van de X8 deze week nog aangekondigd gaat worden, samen met opvolgers voor de Xperia X10 mini en Xperia X10 mini pro.

Sony Ericsson logo make.believe groot

 

Bron: Esato

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters