‘iPhone 8 krijgt sterk verbeterde dubbele camera’

Apple wil naar verluidt volgend jaar indruk gaan maken met de dubbele camera van de iPhone 8. Dankzij bronnen van de bekende analist Ming-Chi Kuo hebben we nu een beter beeld van de plannen van de smartphonefabrikant.

iPhone 8

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus spelen het misschien op safe, maar Apple heeft naar verluidt grootse plannen voor de iPhone 8. De smartphonefabrikant komt waarschijnlijk met drie varianten van zijn nieuwe iPhone. Een 5.1-inch of een 5.2-inch OLED model, een 5.5-inch LCD model en een kleinere 4.7-inch iPhone 8 met een LCD scherm. Dat voorspelt de bekende KGI Securities analist Ming-Chi Kuo. De kans is groot dat die naam je bekend voorkomt. Dankzij contacten binnen de industrie weet de bekende analist vaak lang van te voren te voorspellen hoe toekomstige Apple producten eruit gaan zien. Vorige week liet hij nog aan investeerders weten dat de iPhone 7 qua verkopen waarschijnlijk al gepiekt heeft. Dat komt mede door het feit dat veel consumenten al weten dat er volgend jaar een totaal nieuwe iPhone 8 komt. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus brengen slechts kleine verbeteringen met zich mee, dus veel consumenten besluiten nog een jaartje te wachten.

Verbeterde dubbele camera

Vandaag heeft Ming-Chi Kuo zijn verwachtingen voor de camera’s van de iPhone 8 gedeeld. Op basis van bronnen binnen de industrie verwacht hij dat minstens een van de drie varianten een dubbele camera zal krijgen. Dat is natuurlijk logisch, gezien de iPhone 7 Plus ook een dubbele camera heeft. Volgend jaar doet Apple er volgens de analist echter een schepje bovenop. Waar dit jaar de Google Pixel meer indruk maakt met zijn camera’s, wil Apple volgend jaar de strijd met Google’s nieuwe vlaggenschip winnen. Naar verwachting ondersteunen beide modules van de dubbele camera op de iPhone 8 optische beeldstabilisatie. Daarnaast wil Apple de telelens verbeteren zodat de tweede camera in kan zoomen met minder kwaliteitsverlies. Volgens bronnen van Ming-Chi Kuo zal Apple daarvoor de beeldcirkel van de lens groter moeten maken, met als resultaat dat de kalibratietijd langer wordt en het montageproces complexer zal zijn. De telelens zal daardoor ook herontworpen moeten worden.

Bron: MacRumors

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters