‘iPhone 8 krijgt sterk verbeterde dubbele camera’

Apple wil naar verluidt volgend jaar indruk gaan maken met de dubbele camera van de iPhone 8. Dankzij bronnen van de bekende analist Ming-Chi Kuo hebben we nu een beter beeld van de plannen van de smartphonefabrikant.

iPhone 8

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus spelen het misschien op safe, maar Apple heeft naar verluidt grootse plannen voor de iPhone 8. De smartphonefabrikant komt waarschijnlijk met drie varianten van zijn nieuwe iPhone. Een 5.1-inch of een 5.2-inch OLED model, een 5.5-inch LCD model en een kleinere 4.7-inch iPhone 8 met een LCD scherm. Dat voorspelt de bekende KGI Securities analist Ming-Chi Kuo. De kans is groot dat die naam je bekend voorkomt. Dankzij contacten binnen de industrie weet de bekende analist vaak lang van te voren te voorspellen hoe toekomstige Apple producten eruit gaan zien. Vorige week liet hij nog aan investeerders weten dat de iPhone 7 qua verkopen waarschijnlijk al gepiekt heeft. Dat komt mede door het feit dat veel consumenten al weten dat er volgend jaar een totaal nieuwe iPhone 8 komt. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus brengen slechts kleine verbeteringen met zich mee, dus veel consumenten besluiten nog een jaartje te wachten.

Verbeterde dubbele camera

Vandaag heeft Ming-Chi Kuo zijn verwachtingen voor de camera’s van de iPhone 8 gedeeld. Op basis van bronnen binnen de industrie verwacht hij dat minstens een van de drie varianten een dubbele camera zal krijgen. Dat is natuurlijk logisch, gezien de iPhone 7 Plus ook een dubbele camera heeft. Volgend jaar doet Apple er volgens de analist echter een schepje bovenop. Waar dit jaar de Google Pixel meer indruk maakt met zijn camera’s, wil Apple volgend jaar de strijd met Google’s nieuwe vlaggenschip winnen. Naar verwachting ondersteunen beide modules van de dubbele camera op de iPhone 8 optische beeldstabilisatie. Daarnaast wil Apple de telelens verbeteren zodat de tweede camera in kan zoomen met minder kwaliteitsverlies. Volgens bronnen van Ming-Chi Kuo zal Apple daarvoor de beeldcirkel van de lens groter moeten maken, met als resultaat dat de kalibratietijd langer wordt en het montageproces complexer zal zijn. De telelens zal daardoor ook herontworpen moeten worden.

Bron: MacRumors

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters