‘Hartslagmeters Fitbit meten structureel fout’

De resultaten van de hartslagmeters in Fitbit-trackers kloppen niet. Dit zou blijken uit een onderzoek waaraan 43 personen meededen. De foute metingen lopen op tot 25 hartslagen meer of minder dan de werkelijke hartslag.

Fitbit

Fitbit Surge
De Fitbit Surge, een van de gefaalde trackers

De initiatiefnemer van het onderzoek is Lieff Cabrasser. Het onderzoek stelt onder andere dat de Fitbit-trackers je hartslag dus fout hebben tot maximaal 25 BPM. De 43 deelnemers aan het onderzoek deden ruim een uur, 65 minuten om precies te zijn, meerdere oefeningen. Naast de Fitbit werd een elektrocardiograaf gebruikt om de écht de juiste hartslag te meten. Zowel de Fitbit Charge HR als de Fitbit Surge gaven niet-kloppende resultaten.

Vooral als de oefeningen intensief waren, klopten de hartslagmeters niet meer. Helemaal als een schok komt dit nieuws niet, want de trackers zijn niet ‘FDA-approved’. Ze hebben dus geen keurmerk.

Fitbit vindt de claims van het onderzoek ongegrond. “Dit zijn vooringenomen en bodemloze uitspraken. Het is niets meer dan een poging om ons geld afhandig te maken”, aldus de fabrikant. “Het ontbreekt dit ‘onderzoek’ aan wetenschappelijke strengheid en bovendien is het onderzoek betaald door advocaten die bedrijven aanklagen. Het onderzoek werd uitgevoerd door een elektrocardiograaf voor de consumentenmarkt. Dit is geen wetenschappelijk instrument en bovendien is er geen bewijs dat het apparaat dat voor het onderzoek gebruikt werd, is getest op of deze wél de hartslag juist meet.”

Fitbit Charge HR
De Fitbit Charge HR, achterkant

Hartslagmeters

Fitbit is dan wel de meest verkochte fitness tracker van het jaar maar qua hartslag meten kan je beter bij een Mio’s Alpha 2 zijn of ander hartslag meters. De studie toont eigenlijk wat we al weten, namelijk dat fitnesstrackers niet bekend staan om hun correcte hartslagmetingen.

Bron: theregister

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters