Duitse en Engelse providers testen LTE-Advanced

Duitse en Engelse providers zijn bezig met het testen van LTE-Advanced netwerken in Londen, Berlijn en München. De snelheden lopen op tot 300 Mbps.

Duitse providers testen LTE-Advanced lte advanced 348x19 100007193 medium

De LTE-Advanced netwerken zijn de lucht in gebracht door Vodafone, Teleonica en EE. Die laatste provider is Engels en die heeft zijn testnetwerk in een wijk van Londen in de lucht gebracht.

De providers zijn van plan om binnenkort aan hun klanten netwerksnelheden tot 200 Mbps aan te bieden. De tests halen snelheden die nog hoger zijn. Er wordt gebruikgemaakt van een bundeling van reeds bestaande LTE-netwerken om de snelheden nog hoger te krijgen. EE komt daarbij het snelst uit de bus, met een snelheid van 300 Mbps. Dat haalt EE door twee signalen van 20Mhz met elkaar te combineren. De Duitse providers combineren signalen van 10Mhz en 20Mhz met elkaar en komen tot 225 Mbps.

Probleem voor de providers – en de klanten – is nog wel dat er nauwelijks telefoons bestaan die van dergelijke supersnelheden kunnen profiteren. Alleen Samsung heeft een LTE-Advanced versie van de Galaxy S4 uitgebracht. Dat toestel wordt nu nog alleen in Zuid-Korea verkocht.

Pas in de tweede helft van volgend jaar verwacht EE over smartphones te beschikken die van de supersnelle internetverbinding kunnen genieten.

In Zuid-Korea biedt provider SK Telecom LTE-Advanced aan, met een snelheid van 150 Mbps. Dit bestaat uit één signaal van 20Mhz, dat weliswaar minder snel is dan de netwerken in Londen, Berlijn en München, maar wel een stuk vriendelijker voor de batterijen van een smartphone die op zulke netwerken is aangesloten.

Bron: Techhive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters