Duitse en Engelse providers testen LTE-Advanced

Duitse en Engelse providers zijn bezig met het testen van LTE-Advanced netwerken in Londen, Berlijn en München. De snelheden lopen op tot 300 Mbps.

Duitse providers testen LTE-Advanced lte advanced 348x19 100007193 medium

De LTE-Advanced netwerken zijn de lucht in gebracht door Vodafone, Teleonica en EE. Die laatste provider is Engels en die heeft zijn testnetwerk in een wijk van Londen in de lucht gebracht.

De providers zijn van plan om binnenkort aan hun klanten netwerksnelheden tot 200 Mbps aan te bieden. De tests halen snelheden die nog hoger zijn. Er wordt gebruikgemaakt van een bundeling van reeds bestaande LTE-netwerken om de snelheden nog hoger te krijgen. EE komt daarbij het snelst uit de bus, met een snelheid van 300 Mbps. Dat haalt EE door twee signalen van 20Mhz met elkaar te combineren. De Duitse providers combineren signalen van 10Mhz en 20Mhz met elkaar en komen tot 225 Mbps.

Probleem voor de providers – en de klanten – is nog wel dat er nauwelijks telefoons bestaan die van dergelijke supersnelheden kunnen profiteren. Alleen Samsung heeft een LTE-Advanced versie van de Galaxy S4 uitgebracht. Dat toestel wordt nu nog alleen in Zuid-Korea verkocht.

Pas in de tweede helft van volgend jaar verwacht EE over smartphones te beschikken die van de supersnelle internetverbinding kunnen genieten.

In Zuid-Korea biedt provider SK Telecom LTE-Advanced aan, met een snelheid van 150 Mbps. Dit bestaat uit één signaal van 20Mhz, dat weliswaar minder snel is dan de netwerken in Londen, Berlijn en München, maar wel een stuk vriendelijker voor de batterijen van een smartphone die op zulke netwerken is aangesloten.

Bron: Techhive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

iPhone 6 toestellen

Met iOS 11 hoef je nooit meer om wifi-wachtwoorden te vragen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters