Duitse iPhone blijkt dure grap

De tarieven die gepaard gaan met de introductie van de Duitse iPhone zijn zo hoog dat een iPhone je uiteindelijk 1600 euro kan gaan kosten. T-Mobile blijkt er drie tariefstellingen voor de iPhone op na te houden: M, L en XL.

Op 9 november ligt de iPhone in Duitsland bij T-Mobile in de etalage. Informatie over de tarieven voor de abonnementen verscheen gisteren even kort op het web, maar werd daarna snel weer door de telefoonboer weggehaald. Te laat echter om te voorkomen dat pikante gegevens over datagebruik hun weg vonden op internet. T-Mobile blijkt er drie tariefstellingen voor de iPhone op na te houden: M, L en XL. Abonnementen hebben, zoals inmiddels gebruikelijk voor een iPhone, een looptijd van 24 maanden en de prijzen per maand zijn dan respectievelijk 49, 69 en 89 euro. Elk abonnement gaat vergezeld van een hoeveelheid gratis belminuten (100, 200, 1000) en sms’jes (40, 150, 300). Wie zijn bundel te buiten gaat, krijgt vanzelfsprekend te maken met prijzen per stuk.

iPhone-abonnees hebben via het Edge-netwerk van T-Mobile ongelimiteerd toegang tot internet. Edge heeft een maximale snelheid van 220 Kbps. Volgens de bronnen stond in de kleine lettertjes echter te lezen dat ‘flatrate’ niet moet worden geïnterpreteerd als ‘ongelimiteerd’. Wie te vrijelijk gebruikmaakt van de internetconnectie wordt begrensd op een lagere snelheid van 64 Kbps downstream en 16 Kbps upstream. Afhankelijk van het abonnement ligt die grens bij 200 Mbyte, 1 Gbyte of 5 Gbyte aan ontvangen/verstuurde data.

Inmiddels staat de tariefinformatie weer op de website van T-Mobile, maar zonder de kleine lettertjes over begrenzing. Bij T-Mobile kost een iPhone 399 euro en daar komen de abonnementskosten dan bij. Een berekening laat zien dat een gebruiker van het goedkoopste iPhone-abonnement per twee jaar minimaal 1597,80 euro kwijt is aan zijn speeltje. Dat is volgens de rekenmeesters niet eens zo heel veel duurder dan de trotse bezitters van een Nokia 95 kwijt zijn aan hun apparaat.

iphoneduits

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters