Duitse provider mag geen HTC-toestellen meer verkopen

De Duitse provider Deutsche Telekom mag in Duitsland geen HTC-toestellen meer verkopen. Het verbod is voortgekomen uit een aanklacht van een bedrijf met een patent op het encoderen van stemgeluid.

HTC One A9 design

De Duitse provider werd afgelopen maand aangeklaagd door Acacia Research Group. Dit bedrijf is in het bezit van een patent op het encoderen van stemgeluid. Alle smartphonemakers die gebruik maken van deze functie hebben een licentie nodig. HTC heeft die licentie niet aangeschaft.

De rechter heeft Acacia Research Group in het gelijk gesteld. Daarom mag Deutsche Telekom vanaf eind december geen HTC-toestellen meer verkopen. Er is tot nu toe geen indicatie over de verkoopcijfers van HTC bij Deutsche Telekom, maar HTC laat weten erg teleurgesteld te zijn.

HTC heeft het volgende aan All About Phones laten weten: “HTC is teleurgesteld dat de rechtbank van het Duitse Mannheim heeft geconstateerd dat een aantal telefoons die door Deutsche Telekom in Duitsland te koop zijn aangeboden, waaronder een aantal HTC-toestellen, kennelijk in strijd zijn met het Duitse deel van drie Europese octrooien die eigendom zijn van de ‘non-practicing entity'(NPE) Saint Lawrence Communications GmbH. De technologie in kwestie heeft betrekking op het gebruik van AMR-WB. HTC is het niet eens met de beslissing van de rechtbank in Mannheim en is van plan om met onmiddellijke ingang tegen de beslissing in beroep te gaan. We werken nauw samen met Deutsche Telekom om hun klanten van zo min mogelijk ongemak te voorzien, terwijl er beroep wordt aangetekend tegen deze zaak.”

Duitse eigenaren van een HTC-smartphone hoeven zich niet druk te maken over hun huidige toestel. Het betreft alleen de verkoop van HTC-smartphones in de toekomst.

De Taiwanese smartphonemaker gaat in hoger beroep. Wanneer deze rechtszaak zal plaatsvinden is nog onbekend.

Bron: Wall Street Journal

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters