'Duitse providers verdienen bijna niets meer aan sms-verkeer'

Sinds de komst van het mobiele internet en messengerdiensten als WhatsApp is de sms op zijn retour. Duitse cijfers laten zien hoe de sms nu in de markt ligt. Er wordt nog amper vijf procent van de omzet mee behaald. Dat is in Duitsland toch nog 1,3 miljard euro.

'Duitse providers verdienen bijna niets meer aan sms-verkeer' 220px smstextmessage
Bron: Bron: wikipedia

Maar die 1,3 miljard euro moet tegenover de bijna 25 miljard euro worden gezet die de Duitse providers in totaal omzetten. In 2014 betaalden Duitse klanten precies 24,8 miljard euro aan hun provider. Waarvan dus amper 1,3 miljard euro voor sms-verkeer.

In 2009 werd nog elf procent van de winst gemaakt door de sms. De tekstberichtjes van maximaal 160 tekens lang, via het mobiele netwerk van de providers, legden het echter vrij snel af tegen WhatsApp en andere concurrenten die via het mobiele internet werken, en geen bedrag per bericht kosten. Evenmin hebben de messengerdiensten via internet een beperking van de omvang van berichten. Het werkt vooral voor smartphonebezitters veel makkelijker en het is dus goedkoper.

Nu is het zover dat de sms in Duitsland meer verlies dan winst oplevert. Het is de vraag of de Duitse providers op termijn de sms maar helemaal gaan afschaffen.

Bron: Mobiflip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters