Duitse rechtbank verbiedt Apple's iCloud

De Duitse rechtbank heeft in het voordeel van Motorola geoordeeld. De rechtbank meent dat Apple’s iCloud een patent van Motorola schendt en heeft daarom de dienst van Apple verboden.

Volgens Fosspatents heeft Motorola, en daarmee Google, een belangrijke overwinning geboekt op concurrent Apple. De rechtbank meent dat Apple’s iCloud een patent van Motorola heeft geschonden. Het gewraakte patent beschrijft hoe meerdere apparaten met elkaar gesynchroniseerd worden en daarbij een notificatie afgeven. De rechtbank meent dat iCloud en de producten die van iCloud gebruik maken, waaronder iPhones en iPads, verboden moeten worden in Duitsland.

Een belangrijk onderdeel van de uitspraak is dat het patent niet onder de FRAND-overeenkomst valt. Hierdoor heeft Apple feitelijk geen poot om op te staan omdat de fabrikant niet kan zeggen dat Motorola niet eerst een licentie-overeenkomst heeft aangeboden. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor Apple. Het sales-apparaat van Apple is in Ierland gevestigd en alleen de Duitse afzet valt onder de uitspraak. Voor de rest van Europa hoeft de fabrikant zich geen zorgen te maken.
<br>Apple zal naar alle waarschijnlijkheid in hoger beroep gaan. Mocht de uitkomst wederom negatief zijn voor de fabrikant, dan kan Apple alsnog een licentie afnemen bij Motorola en een schadevergoeding betalen. De fabrikant heeft inmiddels producten van haar website verwijderd die onder de uitspraak vallen. Onder meer de iPhone 3GS en de iPhone 4 zijn van de site verwijderd.

Update 7.26 uur

Apple heeft inmiddels bezwaar aangetekend tegen het vonnis en als gevolg daarvan staan de producten weer op de Duitse website.

Motorola vs Apple 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters