Duitse rechtbank verbiedt verkoop Samsung Galaxy Tab 10.1 en Galaxy Tab 7.7 in Duitsland

De rechtbank in Duitsland heeft Samsung verboden om de Galaxy Tab 10.1 en de Galaxy Tab 7.7 in Duitsland te verkopen. Volgens de rechtbank maakt Samsung inbreuk op het modelrecht van Apple.

De uitspraak staat in schril contrast met de uitspraak in Nederland. Daar verbood de rechtbank alleen de Galaxy S-lijn omdat de galerij-applicatie van Android inbreuk zou maken op de software van Apple. Desondanks heeft de rechtbank in Dusseldorf geoordeeld dat de twee nieuwe tabs van Samsung inbreuk maken op het modelrecht van de Apple iPad.

De rechtbank verbiedt dan ook de Koreaan om beide tablets in Duitsland te verkopen. De jurisprudentie van de rechtbank geldt alleen voor Duitsland en niet voor de rest van Europa. De rechtbank heeft daarnaast enkel en alleen gekeken of beide tablets te veel lijken op die van Apple en het besluit daarover was dan ook in het voordeel van de Amerikaan. Apple had geen andere patenten ingebracht over technologie om de rechtszaak kracht bij te zetten, het ging enkel en alleen om het modelrecht van de iPad.

Onduidelijk is nog of Samsung in beroep zal gaan tegen de uitspraak. De uitspraak is alleen bindend voor Duitsland en heeft verder geen gevolgen voor de rest van Europa. Opvallend is dat de net aangekondigde Galaxy Tab 7.7 ook deel uit maakt van de uitspraak en dus ook verboden is in Duitsland. Eerder haalde Samsung de tablet al van de IFA-beurs omdat Apple een aanklacht had ingediend.

Samsung Galaxy Tab 7.7

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters