Duitsland niet eens met sluiting Nokia fabriek

Duitsland heeft woedend gereageerd op Nokia’s bericht dat het haar fabriek gaat sluiten. Duitsland wil nu 80 miljoen euro van Nokia gaan eisen.

Afgelopen week werd bekend dat Nokia van plan is om haar fabriek in Duitsland op slot te gooien en daarmee 2300 werknemers de laan uit te sturen. Minister-president Rüttgers van de Duite deelstaat Noordrijn-Westfalen wil nu 80 miljoen euro van Nokia gaan eisen en daarmee reageert hij op de aangekondigde sluiting van de Nokia-fabriek in Bochum. Op de Duitse televisiezender ZDF reageerde Rüttgers kwaad op de aankondiging. Volgens Rüttgers maken loonkosten maar vijf procent van de totale kosten uit. “Ik zal dit niet over mijn kant laten gaan.”

De deelstaat heeft Nokia 60 miljoen euro subsidie gegeven. Daar bovenop gaf de Duitse overheid nog 20 miljoen. Rüttgers wil dat geld nu terug. “Ze hebben hier een heleboel geld opgehaald en trekken nu door naar Roemenië om daar nog meer publiek geld op te strijken”, zegt Rüttgers. Het meest opvallende is volgens hem dat Nokia heeft gewacht met de aankondiging tot na het verstrijken van de herroepingstermijn van de subsidie. Het geld kan nu dus niet zomaar worden teruggehaald door de Duitsers.

1200423017 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters