Duur stukje glas om mee te bellen is ook autosleutel

De Canadese maker van luxe telefoons Mobiado is een samenwerking gestart met autofabrikant Aston Martin. Een futuristische doorzichtige telefoon die ook als autosleutel en nog veel meer dienst kan doen, is alvast in de etalage gezet. Of deze echt op de markt komt, lijkt nogal onwaarschijnlijk.

CPT02 Aston Martin

Dat neemt niet weg dat het een fascinerend concept is. Mobiado wil moderne telefoons met een zeer bijzonder design gaan maken voor de autofabrikant. Die moeten ergens midden dit jaar de markt bereiken.

De concept-telefoon bij dit artikel, de CPT002, is niet alleen gemaakt van kristal en volledig transparant, maar ook zou het apparaat dienst doen als elektronische autosleutel voor je Aston Martin-wagen.

Het toestel biedt echter veel meer. Het komt levensreddend in actie als de telefoon detecteert dat je een ongeluk hebt, omdat de airbag afgaat. Dan detecteert de accelerometer in de telefoon dat er iets aan de hand is en wordt de electronica in de auto zo ingesteld dat ergere brokken worden voorkomen. De autogordels worden bijvoorbeeld automatisch aangespannen.

Zodra je in de auto gaat zitten, wordt het toestel volledig onderdeel van de elektronica van de auto. Daarvoor hoef je het niet eens uit je zak te halen. Het is volledig ingeplugd met de GPS-functie die in de auto is ingebouwd, maar biedt ook smarte functies zoals een bijzondere integratie met twitter en facebook. Camera’s in de auto kunnen via de telefoon automatisch geregeld foto’s naar beide social media sturen, zodat de familie thuis op de hoogte is van de plekken waar je voorbij komt. Foursquare kan de thuisblijvers vertellen waar je precies rondrijdt.

Het transparante scherm is capacitief en opgebouwd uit een massief stuk saffierkristal. De zijkanten zijn van platina en daarin zitten de accu, alle elektronica en de simkaart verwerkt.

CPT002

 

CPT002

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 8

5 redenen om (niet) voor de iPhone 8 en 8 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 design Google

Google sluit grote deal met smartphone-tak HTC: alles wat je moet weten lees verder

OnePlus 5 JCC+

Deze smartphones laden het allersnelst op lees verder

iPhone X geld

Dit is hoeveel het Apple kost om een iPhone X te maken lees verder

Tim Cook iPhones 2018 iPhone X

Touch ID en meer: trefzekere analist deelt Apple’s plannen volgende iPhones lees verder

iOS 11 wallpapers

iOS 11 brengt legendarische lockscreen en homescreen eerste iPhone terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters