Dynabyte neemt pdashop.nl over

Het moederbedrijf van Dynabyte heeft een het moederbedrijf van pdashop.nl en Smartphoneshop.nl overgenomen. Hiermee wil Dexcom meer voet krijgen op de internet markt.

Pdashop.nl is bij elke telecom fan met een pda natuurlijk bekend. Vandaag maakte Coolblue bekend dat Dexcom een meerderheidsbelang heeft genomen in Coolblue. Door hun krachten te bundelen willen beide bedrijven hun positie in personal electronics verder verstevigen. Financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt.

Dexcom heeft 355 winkels in Nederland en België die jaarlijks circa 50 miljoen klanten en potentiële klanten ontvangen. De Coolblue webshops en Dexcom’s bestaande online shops genereren samen nog eens 35 miljoen bezoekers. De overname van het meerderheidsbelang past binnen de strategie van Dexcom om haar positie als speler op het gebied van personal electronics, multimedia, telecom en gaming verder uit te breiden. Dexcom volgt een duale strategie van ‘clicks and bricks’, ofwel internetshops en fysieke winkels. In beide distributiekanalen speelt advies en aanbeveling een prominente rol. De totale omzet van Dexcom en Coolblue over 2007 zal ruim 500 miljoen euro bedragen.

shops_pdashop_logo 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via