E-mail steeds vaker op smartphones gelezen

Bezitters van een smartphone of tablet gebruiken die steeds vaker als primair apparaat om hun e-mail op te lezen. Dat blijkt uit een rapport dat onlangs is verschenen.

touch2 email3

Als er een ding is dat de studie bewijst, is het wel dat mobiele apparaten steeds belangrijker worden voor dit soort dingen.

Het onderzoek is uitgevoerd door Return Path, een bedrijf dat gegevens over e-mailgebruik analyseert. Het gebruik van e-mail op de mobiel is gegroeid met 81 procent, maar sinds wanneer, wordt uit het onderzoek niet helemaal duidelijk. Het lijkt erop dat het gaat om de periode van oktober 2010 tot maart 2011.

Toch lezen veruit de meeste mensen nog hun mail op een computer. Webmail is de meestgebruikte vorm van e-mail op de mobiele apparaten, deze vorm bezet bijna de helft (48%) van de taartgrafiek. Outlook en Apple Mail en ander desktop mailprogramma’s nemen 36 procent in beslag, en mobiel gebruik is zestien procent.

Dat mobiele gebruik was in oktober vorig jaar nog maar negen procent. En daar zit de sterke groei met 81 procent (naar zestien procent van het hele mailgebruik op alle soorten apparaten).

De cijfers van Return Path maken duidelijk dat het mobiele gebruik van e-mail vooral ten koste gaat van het webmailgebruik. Dat is gedaald met zes procent, terwijl het gebruik van mobiel e-mail met zeven procent steeg.

Ook maakt de studie duidelijk dat webmail vooral in de weekeinden wordt gebruikt. Het mobiele gebruik van e-mail is wat minder makkelijk te verklaren: op donderdag schiet het gebruik omhoog, op zaterdag bereikt het een piek en van maandag tot en met woensdag wordt de mobiel het minst gebruikt voor e-mail.

De groei van e-mailgebruik op de mobiel is tamelijk simpel te verklaren door de sterk gestegen verkoop van smartphones en de ontwikkelingen rond tablets zoals de iPad.

Bron: <a target=”_blank” href=”http://www.brighthand.com/default.asp?newsID=17835&news=mobile+email+smartphone+tablet+webmail” title=”Brighthand”>Brighthand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. gwystyl2 -

    Mail lezen doe ik ook vaak op mijn telefoon, maar het antwoorden of typen van nieuwe mail meestal met de laptop/computer. Ik vind mijn telefoon niet fijn genoeg typen om berichtjes langer dan een paar regels te typen.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters