E-mail steeds vaker op smartphones gelezen

Bezitters van een smartphone of tablet gebruiken die steeds vaker als primair apparaat om hun e-mail op te lezen. Dat blijkt uit een rapport dat onlangs is verschenen.

touch2 email3

Als er een ding is dat de studie bewijst, is het wel dat mobiele apparaten steeds belangrijker worden voor dit soort dingen.

Het onderzoek is uitgevoerd door Return Path, een bedrijf dat gegevens over e-mailgebruik analyseert. Het gebruik van e-mail op de mobiel is gegroeid met 81 procent, maar sinds wanneer, wordt uit het onderzoek niet helemaal duidelijk. Het lijkt erop dat het gaat om de periode van oktober 2010 tot maart 2011.

Toch lezen veruit de meeste mensen nog hun mail op een computer. Webmail is de meestgebruikte vorm van e-mail op de mobiele apparaten, deze vorm bezet bijna de helft (48%) van de taartgrafiek. Outlook en Apple Mail en ander desktop mailprogramma’s nemen 36 procent in beslag, en mobiel gebruik is zestien procent.

Dat mobiele gebruik was in oktober vorig jaar nog maar negen procent. En daar zit de sterke groei met 81 procent (naar zestien procent van het hele mailgebruik op alle soorten apparaten).

De cijfers van Return Path maken duidelijk dat het mobiele gebruik van e-mail vooral ten koste gaat van het webmailgebruik. Dat is gedaald met zes procent, terwijl het gebruik van mobiel e-mail met zeven procent steeg.

Ook maakt de studie duidelijk dat webmail vooral in de weekeinden wordt gebruikt. Het mobiele gebruik van e-mail is wat minder makkelijk te verklaren: op donderdag schiet het gebruik omhoog, op zaterdag bereikt het een piek en van maandag tot en met woensdag wordt de mobiel het minst gebruikt voor e-mail.

De groei van e-mailgebruik op de mobiel is tamelijk simpel te verklaren door de sterk gestegen verkoop van smartphones en de ontwikkelingen rond tablets zoals de iPad.

Bron: <a target=”_blank” href=”http://www.brighthand.com/default.asp?newsID=17835&news=mobile+email+smartphone+tablet+webmail” title=”Brighthand”>Brighthand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. gwystyl2 -

    Mail lezen doe ik ook vaak op mijn telefoon, maar het antwoorden of typen van nieuwe mail meestal met de laptop/computer. Ik vind mijn telefoon niet fijn genoeg typen om berichtjes langer dan een paar regels te typen.

Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition lees verder

Apple iPhone X vs OnePlus 5T

OnePlus 5T vs. Apple iPhone X snelheidstest: duurder is niet altijd beter! lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Leaker lekt geheime wapen Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone X gebruikers ontdekken nu pas verborgen feature Face ID lees verder

Huawei Nova 3

Foto’s Huawei Nova 3 gelekt: dubbele camera en meer! lees verder

iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters