E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten

Elke keer dat je te maken hebt met een SIM kaart, realiseer je je weer wat voor vervelende dingen het zijn. Ze worden telkens kleiner, zodat je om de zoveel tijd een nieuwe nodig hebt of je oude moet laten knippen. Daarnaast krijg je ook telkens een nieuwe om in je toestel te priegelen als je overstapt van provider. Binnenkort hoeft dat gelukkig allemaal niet meer door een slimmere SIM genaamd E-sim.

E-Sim is virtuele SIM-kaart

E-sim kun je zien als een soort virtuele SIM-kaart die altijd in je toestel aanwezig is. Je hoeft niet meer te prutsen om hem erin te krijgen en je hebt ook geen nieuwe nodig als je wisselt van mobiele provider. De nieuwe data van je abonnement wordt gewoon geladen op de elektronische SIM-kaart. Deze is natuurlijk eigenlijk helemaal geen kaart, maar gewoon een chip die de taken van je SIM-kaart overneemt.

Simkaarten vervangen door E-sim

Meer ruimte in toestel voor andere componenten

Behalve dat je nooit meer iets te maken hoeft te hebben met SIM-kaarten, heeft E-sim ook nog andere voordelen. Doordat je geen SIM-kaart meer in je toestel hoeft te stoppen, komt er bijvoorbeeld ruimte vrij in telefoons om andere componenten te plaatsen. Zou zouden batterijen misschien net iets groter kunnen worden of is er net meer ruimte om overhitting te voorkomen. Daarnaast is het ook weer een gleuf minder voor fabrikanten om zich zorgen over te maken, bij het waterdicht krijgen van een toestel.

Simkaarten

Geschikt toestel en provider ondersteuning nodig

Tijd dus om meteen massaal over te stappen op E-sim. Helaas moeten we nog wel heel even wachten. Je toestel moet namelijk wel eerst E-sim ondersteunen en op het moment is de Pixel 2 het enige toestel dat geschikt is. Maar zelfs met een Pixel 2 kun je in Nederland nog geen gebruik maken van E-sim, want ook je mobiele provider moet het ondersteunen.

Binnenkort bij Tele2, T-Mobile en Vodafone

Dat gaat binnenkort gelukkig wel gebeuren. Tele2, Vodafone en T-Mobile hebben al aangegeven E-sim te gaan ondersteunen. Tele2 zou dit zelfs in het najaar al aanbieden. Het is dan alleen nog wachten op meer toestellen, waarop E-sim gebruikt kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bram van rij -

    Ik heb zelf Spaanse en Nederlandse nummers in gebruik. Denk het lastig wordt en veel mensen zullen waarschijnlijk niet meer van provider veranderen. Zeker als het in de begin periode vaak fout gaat.

  2. Rob -

    Dat is wel leuk,een e sim,zo kunnen ze nog beter in de gaten houden,en let wel hackers zullen er dan ook zijn,al zegt men van niet,die lui zitten ook niet stil!,en zeg niet dat gebeurt niet,er zijn tientallen voorbeelden!!!!!!!!

  3. hansz -

    Zinvolle ontwikkeling, alleen is het niet helemaal juist dat dan elk toestel een sleuf minder zal hebben want degenen die een micro SD kaart ondersteunen zullen nog steeds die sleuf nodig hebben.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters