E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten

Elke keer dat je te maken hebt met een SIM kaart, realiseer je je weer wat voor vervelende dingen het zijn. Ze worden telkens kleiner, zodat je om de zoveel tijd een nieuwe nodig hebt of je oude moet laten knippen. Daarnaast krijg je ook telkens een nieuwe om in je toestel te priegelen als je overstapt van provider. Binnenkort hoeft dat gelukkig allemaal niet meer door een slimmere SIM genaamd E-sim.

E-Sim is virtuele SIM-kaart

E-sim kun je zien als een soort virtuele SIM-kaart die altijd in je toestel aanwezig is. Je hoeft niet meer te prutsen om hem erin te krijgen en je hebt ook geen nieuwe nodig als je wisselt van mobiele provider. De nieuwe data van je abonnement wordt gewoon geladen op de elektronische SIM-kaart. Deze is natuurlijk eigenlijk helemaal geen kaart, maar gewoon een chip die de taken van je SIM-kaart overneemt.

Simkaarten vervangen door E-sim

Meer ruimte in toestel voor andere componenten

Behalve dat je nooit meer iets te maken hoeft te hebben met SIM-kaarten, heeft E-sim ook nog andere voordelen. Doordat je geen SIM-kaart meer in je toestel hoeft te stoppen, komt er bijvoorbeeld ruimte vrij in telefoons om andere componenten te plaatsen. Zou zouden batterijen misschien net iets groter kunnen worden of is er net meer ruimte om overhitting te voorkomen. Daarnaast is het ook weer een gleuf minder voor fabrikanten om zich zorgen over te maken, bij het waterdicht krijgen van een toestel.

Simkaarten

Geschikt toestel en provider ondersteuning nodig

Tijd dus om meteen massaal over te stappen op E-sim. Helaas moeten we nog wel heel even wachten. Je toestel moet namelijk wel eerst E-sim ondersteunen en op het moment is de Pixel 2 het enige toestel dat geschikt is. Maar zelfs met een Pixel 2 kun je in Nederland nog geen gebruik maken van E-sim, want ook je mobiele provider moet het ondersteunen.

Binnenkort bij Tele2, T-Mobile en Vodafone

Dat gaat binnenkort gelukkig wel gebeuren. Tele2, Vodafone en T-Mobile hebben al aangegeven E-sim te gaan ondersteunen. Tele2 zou dit zelfs in het najaar al aanbieden. Het is dan alleen nog wachten op meer toestellen, waarop E-sim gebruikt kan worden.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters