EA: 'Ons snelstgroeiende platform is de iPad'

Tablets parasiteren niet alleen op de markt voor laptops, maar ook op die van gameconsoles. Spellenfabrikant Electronic Arts (EA) meldt dat niet de gameconsoles, maar de iPad momenteel het snelstgroeiende platform voor zijn spellen is geworden.

iPad game

EA heeft momenteel 32 spellen voor de iPad in de aanbieding, maar er zullen er flink wat bij komen, als we deze uitlating mogen geloven. Ten koste van de PlayStation en de X-Box is de iPad als gamecomputer aardig in opmars. Consoles werden elf jaar geleden nog door tachtig procent van de spellenfabrikanten gebruikt om hun games naar het publiek te brengen. Maar die tijden lijken dus te veranderen. CEO John Riccitiello van EA meldt dat de consoles op hun retour zijn.

Van de tachtig procent in het jaar 2000, zijn de consoles nu teruggevallen tot maar 40 procent van de game-industrie. Terwijl de iPad anderhalf jaar geleden nog niet eens bestond, is die de gamemarkt aardig aan het veroveren.

Riccitiello geeft weliswaar toe dat de consoles beter beeld bieden dan de iPad, maar dat zal volgens hem in de toekomst ook nog wel veranderen. Nog een tijdje en dan biedt de tablet dezelfde grafische mogelijkheden als de Xbox, verwacht hij. De graphics blijken bovendien door consumenten niet het belangrijkst gevonden. Gebruikmaking van sociale netwerken in de games en die games naar een range van verbonden apparaten brengen, zoals de smartphone, de pc en de console, zal in steeds meer games worden doorgevoerd.

Bron: TUAW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via