EA: 'Ons snelstgroeiende platform is de iPad'

Tablets parasiteren niet alleen op de markt voor laptops, maar ook op die van gameconsoles. Spellenfabrikant Electronic Arts (EA) meldt dat niet de gameconsoles, maar de iPad momenteel het snelstgroeiende platform voor zijn spellen is geworden.

iPad game

EA heeft momenteel 32 spellen voor de iPad in de aanbieding, maar er zullen er flink wat bij komen, als we deze uitlating mogen geloven. Ten koste van de PlayStation en de X-Box is de iPad als gamecomputer aardig in opmars. Consoles werden elf jaar geleden nog door tachtig procent van de spellenfabrikanten gebruikt om hun games naar het publiek te brengen. Maar die tijden lijken dus te veranderen. CEO John Riccitiello van EA meldt dat de consoles op hun retour zijn.

Van de tachtig procent in het jaar 2000, zijn de consoles nu teruggevallen tot maar 40 procent van de game-industrie. Terwijl de iPad anderhalf jaar geleden nog niet eens bestond, is die de gamemarkt aardig aan het veroveren.

Riccitiello geeft weliswaar toe dat de consoles beter beeld bieden dan de iPad, maar dat zal volgens hem in de toekomst ook nog wel veranderen. Nog een tijdje en dan biedt de tablet dezelfde grafische mogelijkheden als de Xbox, verwacht hij. De graphics blijken bovendien door consumenten niet het belangrijkst gevonden. Gebruikmaking van sociale netwerken in de games en die games naar een range van verbonden apparaten brengen, zoals de smartphone, de pc en de console, zal in steeds meer games worden doorgevoerd.

Bron: TUAW

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters