Europees 4G-netwerk voor vliegtuigpassagiers met succes getest

Een aantal organisaties hebben het European Aviation Network met succes getest. Het EAN moet ervoor gaan zorgen dat vliegtuigpassagiers ook tijdens vluchten in de EU toegang hebben tot een breedbandverbinding.

EANDe tests zijn gedaan in het zuidwesten van het Verenigd Koninkrijk. Daarbij werd getest of het netwerk in de lucht, dat loopt via satellieten van Inmarsat, succesvol verbinding kon maken met het netwerk aan de grond. Dat netwerk wordt aangeboden door Deutsche Telekom via  aangepaste zendmasten van Nokia. Het verbinden lukte op alle vier de testlocaties.

EAN “een grote mijlpaal”

Claudia Nemat, bestuurslid van Europa en technologie bij Deutsche Telekom geeft aan blij te zijn met “een grote mijlpaal”. “Het EAN laat ons uitstekende verbinding aanbieden. Niet alleen op de grond, maar ook in de lucht. De nieuwe technologie die gebaseerd is op de LTE-standaard zorgt ervoor dat EAN toekomstbestendig is”, aldus Nemat.

Introductie medio 2017

Het is uiteindelijk de bedoeling dat het satellietnetwerk en het 4G-netwerk op de grond elkaar aanvullen. Zo moeten ze bereik bieden aan alle lidstaten van de EU. De totale capaciteit van het netwerk komt neer op minstens 50 Gbit/s. Welke snelheid vliegtuigpassagiers mogen verwachten, is nog niet bekend. De bedoeling is dat het EAN medio 2017 geïntroduceerd wordt.

Bron: European Aviation Network via Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters