Dit is de Easter Egg van Android Nougat

Google heeft gisteren de vijfde en laatste Android Nougat Developer Preview vrijgegeven, en daarmee ook de Easter Egg van de nieuwste Android versie.

Android Easter Egg

Elke nieuwe versie van Android heeft een eigen Easter Egg, een ludiek spelletje of een animatie die in de instellingen van Google’s mobiele besturingssysteem verborgen is. In Android 2.3 Gingerbread was het nog een simpele afbeelding van een zombie peperkoek mannetje, maar tegenwoordig zijn het complete minigames geworden.

De Easter Eggs van Android Lollipop en Marshmallow waren beide gebaseerd op Flappy Bird, en lieten je door snoep en marshmallows heen manoeuvreren met het Android logo. Gisteren is de laatste versie van de Android Nougat Developer Preview vrijgegeven, en daarmee ook de Easter Egg van de aankomende Android versie.

Android Nougat

Het vinden en gebruiken van de Easter Egg werkt dit keer iets anders. Je zult naar About Phone/ Over De Telefoon in je instellingen moeten navigeren. Tik verschillende malen op je Android versie tot er een grote ‘N’ opduikt. Houdt de letter ingedrukt tot er een kleine kat verschijnt. Normaliter start dan de animatie of minigame, maar dit keer werkt het anders. Vervolgens kun je namelijk een nieuwe optie in je Quick Settings vinden, genaamd “??? Android Easter Egg”. Versleep de nieuwe optie naar je Quick Settings en je bent klaar om de nieuwe Easter Egg te gaan spelen.

Easter EggEaster EggEaster EggEaster Egg

Neko Atsume

Waar Google de vorige keer Flappy Bird nadeed, heeft het bedrijf dit keer gekozen voor een ander zeer populair mobiel spelletje: Neko Atsume. In het spel van de ontwikkelaar Hit-Point is het je doel om zoveel mogelijk katten te verzamelen door ze te lokken met speeltjes, voedsel en andere voorwerpen. De tegel in je Quick Settings toont een lege schaal, maar als je er op tikt krijg je de opties om verschillende soorten voedsel er in te leggen. Zodra een kat op je lokaas is afgekomen krijg je een notificatie, en kun je een afbeelding van de kat met je vrienden delen.

In dit artikel kun je meer lezen over Android Nougat Developer Preview 5, en alle veranderingen die de nieuwste preview met zich mee brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo Google I/O

Google onthult per ongeluk definitieve naam Android O lees verder

Android O livestream

Google onthult Android O met livestream tijdens zonsverduistering lees verder

Pokémon Go Legendary Pokémon

Pokémon Go-spelers boos om Exclusive Raids: “Absoluut belachelijk” lees verder

Rap battle Siri Assistant Bixby

Rap battle: Apple’s Siri vs Samsung’s Bixby vs Google Assistant lees verder

Bixby Voice

Snackbyte: Samsung laat zien wat Bixby allemaal kan lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters