eBuddy komt met XMS als gratis alternatief voor WhatsApp

Het Nederlandse bedrijf eBuddy heeft een nieuwe applicatie gemaakt genaamd XMS die het mogelijk maakt om te chatten op en tussen meerdere platformen. Zo is de applicatie geschikt voor het Android OS en het iOS. Ook een BlackBerry-applicatie ligt in het verschiet.

De Nederlandse ontwikkelaar eBuddy, bekend van haar gelijknamige MSN-applicatie, heeft een nieuwe applicatie ontwikkeld waarmee gechat kan worden via de servers van het bedrijf. De applicatie dient als alternatief voor het populaire WhatsApp, dat tegenwoordig op veel platformen betaald moet worden. Met eBuddy XMS kunnen gebruikers met een iPhone of met een Android-smartphone gratis met elkaar chatten. Wie de gratis applicatie downloadt kan vrienden en bekenden uitnodigen hetzelfde te doen. Dat kan via het adresboek in de telefoon en via de ingebouwde koppeling naar Facebook.

De applicatie is inmiddels al te vinden in de App Store van Apple en ook de Android Market applicatie staat al live. Volgens eBuddy kan er op korte termijn ook een applicatie verwacht worden voor de BlackBerry-smartphones waardoor de producent een groot gedeelte van de jeugd weet aan te spreken in Nederland. Functionaliteit als foto’s verzenden en bestanden zal later in de applicaties verwerkt worden. Voorlopig kan er alleen met 160 letters gechat worden met elkaar.

Directeur Jan-Joost Rueb van eBuddy laat aan Emerce het volgende weten: “We lanceren in Nederland en Australië, als het ware, een publieke beta. Dat zijn twee landen waar we veel gebruikers hebben. Daarmee testen we de dienst en bekijken we hoe snel we kunnen opschalen. In april willen we de globale lancering doen”.

eBuddy XMS

 

eBuddy XMS

 

eBuddy XMS

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters