eBuddy komt met XMS als gratis alternatief voor WhatsApp

Het Nederlandse bedrijf eBuddy heeft een nieuwe applicatie gemaakt genaamd XMS die het mogelijk maakt om te chatten op en tussen meerdere platformen. Zo is de applicatie geschikt voor het Android OS en het iOS. Ook een BlackBerry-applicatie ligt in het verschiet.

De Nederlandse ontwikkelaar eBuddy, bekend van haar gelijknamige MSN-applicatie, heeft een nieuwe applicatie ontwikkeld waarmee gechat kan worden via de servers van het bedrijf. De applicatie dient als alternatief voor het populaire WhatsApp, dat tegenwoordig op veel platformen betaald moet worden. Met eBuddy XMS kunnen gebruikers met een iPhone of met een Android-smartphone gratis met elkaar chatten. Wie de gratis applicatie downloadt kan vrienden en bekenden uitnodigen hetzelfde te doen. Dat kan via het adresboek in de telefoon en via de ingebouwde koppeling naar Facebook.

De applicatie is inmiddels al te vinden in de App Store van Apple en ook de Android Market applicatie staat al live. Volgens eBuddy kan er op korte termijn ook een applicatie verwacht worden voor de BlackBerry-smartphones waardoor de producent een groot gedeelte van de jeugd weet aan te spreken in Nederland. Functionaliteit als foto’s verzenden en bestanden zal later in de applicaties verwerkt worden. Voorlopig kan er alleen met 160 letters gechat worden met elkaar.

Directeur Jan-Joost Rueb van eBuddy laat aan Emerce het volgende weten: “We lanceren in Nederland en Australië, als het ware, een publieke beta. Dat zijn twee landen waar we veel gebruikers hebben. Daarmee testen we de dienst en bekijken we hoe snel we kunnen opschalen. In april willen we de globale lancering doen”.

eBuddy XMS

 

eBuddy XMS

 

eBuddy XMS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. David -

  Hallo iedereen,

  Ik heb van de week een HTC Radar gekocht met Windows 7.5 Mango. Gelijk Whatsapp erop! Maar nu krijg ik geen meldingen.. alleen als ik Whatsapp open!
  Is er een mogelijkheid die meldingen wel te krijgen? Zo ja waar kan ik die vinden?

 2. Melv -

  Nou rich wat erg:S wat the hell moet je met meer msn account:Snou ik heb whatsapp ook der op en betaal nog steeds niks hoor..dus weet niet wat jullie doen haha.
  Maar xms ziet er goed uit beter als whatsapp..meschien ga ik hem downloaden.alles beter als BBM want dat werkt voor geen meter

 3. rich -

  wat 1 slechte move zeg kan niet eens andere messengers op aansluiten zoals de vorige buddy daar kon je tenminste meerdere messengers op binnen laten komen
  heb het onding gelijk weer verwijderd uit mijn mobiel

 4. Jeroen -

  Mensen vanaf 5 juni moet je 5 cent betalen voor whatsapp voor ieder verzonden bericht…

  Ik ben overgestapt naar Ebuddy…. 🙂
  Ik vertik het om extra kosten te maken!!

  Lang leve het vrije internet!

 5. fifanike -

  Wanneer komt het in de appilcation van blackberry duurt het nog lang? het ziet der mooi uit, en dan hebben we eindelijk ebuddy voor blackberry ofniet

 6. HDKNDI -

  XMS heeft me nu al overtuigd dat dit beter gaat worden dan whatsapp.. Veel contacten ervaren dat whatsapp of de berichten niet verstuurd worden of ze worden niet ontvangen. Dit heb ik nog niet ervaren met XMS. En de interface vind ik veel mooier en fijner.

  1. pmmixx -

   Ben ik het dan niet geheel mee eens. Er zijn zat mensen die het nog vertikken om er 80 cent voor te betalen. En ook een hele grote groep Ebuddy gebruikers. Als hun XMS net zo goed werkt als whatsapp of beter maken ze nog best een kans.:P

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters