eBuddy komt met XMS als gratis alternatief voor WhatsApp

Het Nederlandse bedrijf eBuddy heeft een nieuwe applicatie gemaakt genaamd XMS die het mogelijk maakt om te chatten op en tussen meerdere platformen. Zo is de applicatie geschikt voor het Android OS en het iOS. Ook een BlackBerry-applicatie ligt in het verschiet.

De Nederlandse ontwikkelaar eBuddy, bekend van haar gelijknamige MSN-applicatie, heeft een nieuwe applicatie ontwikkeld waarmee gechat kan worden via de servers van het bedrijf. De applicatie dient als alternatief voor het populaire WhatsApp, dat tegenwoordig op veel platformen betaald moet worden. Met eBuddy XMS kunnen gebruikers met een iPhone of met een Android-smartphone gratis met elkaar chatten. Wie de gratis applicatie downloadt kan vrienden en bekenden uitnodigen hetzelfde te doen. Dat kan via het adresboek in de telefoon en via de ingebouwde koppeling naar Facebook.

De applicatie is inmiddels al te vinden in de App Store van Apple en ook de Android Market applicatie staat al live. Volgens eBuddy kan er op korte termijn ook een applicatie verwacht worden voor de BlackBerry-smartphones waardoor de producent een groot gedeelte van de jeugd weet aan te spreken in Nederland. Functionaliteit als foto’s verzenden en bestanden zal later in de applicaties verwerkt worden. Voorlopig kan er alleen met 160 letters gechat worden met elkaar.

Directeur Jan-Joost Rueb van eBuddy laat aan Emerce het volgende weten: “We lanceren in Nederland en Australië, als het ware, een publieke beta. Dat zijn twee landen waar we veel gebruikers hebben. Daarmee testen we de dienst en bekijken we hoe snel we kunnen opschalen. In april willen we de globale lancering doen”.

eBuddy XMS

 

eBuddy XMS

 

eBuddy XMS

 

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters