EcoATM automatiseert inname van oude telefoons

Al jaren proberen verschillende bedrijven het recyclen van gadgets wat populairder te maken, maar echt lukken doet het nog niet. EcoATM heeft nu misschien een oplossing gevonden, met een nieuwe automaat neemt het bedrijf telefoons in en krijg je direct in cash of een kortingsbon uitbetaald.

ecoATM

Bedrijven als ReCell en Fonebank proberen het al jaren: het innemen van oude telefoons om wat bij te verdienen door ze weer door te verkopen, dan wel het millieu een handje te helpen door ze te recyclen. Hiervoor worden verschillende stimulansen gebruikt, zoals een donatie aan een goed doel of geld terug voor je oude telefoon. Erg van de grond komen doet het echter nog steeds niet, maar daar brengt een bedrijf genaamd ecoATM misschien wel verandering in.

EcoATM heeft onlangs zijn eerste ecoATM geplaatst, een apparaat waarmee je je oude telefoons gemakkelijk kunt inleveren. Het eerste toestel staat in een keukenwinkel in Omaha, maar meer toestellen zullen snel komen. Als je met een oude telefoon naar het apparaat gaat, zal het je telefoon identificeren en bekijken of hij nog in een goede staat is, waarna je al naargelang de staat een bon krijgt waarmee je korting kunt krijgen bij de winkel of direct cash kunt krijgen. Als de telefoon helemaal total loss is en niet meer door te verkopen is, dan krijg je geen tegoedbon, maar vertelt het apparaat je dat het toestel veilig gerecyled zal worden en dat er in jouw naam een boom geplant zal worden. Waarschijnlijk zullen we de ecoATM’s nooit in Nederland zien, maar wie weet zullen we binnenkort een soortgelijk apparaat tegenkomen in de gemiddelde telefoonwinkel.

De lancering van de ecoATM was meteen al een succes, volgens het bedrijf. Er zijn op dag één 20 telefoons ingeleverd, een redelijk mooi aantal voor een eerste dag in een keukenwinkel. Natuurlijk was plaatsing in een elektronicashop handiger geweest, maar wellicht komt dat nog.

ecoATM live

 

Bron: CrunchGear

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters