Economische crisis verhoogt verkoop aandeel smartphones

De economische crisis zorgt voor een tweedeling op de mobiele telefoonmarkt, fabrikanten en providers richten zich op heel eenvoudige telefoontjes of geavanceerde smartphones.

SmartphoneUit cijfers van onderzoeksbureau Ovum blijkt dat er steeds minder mobiele telefoon toestellen verkocht of gefabriceerd worden die tussen deze twee uitersten in zitten. Door deze opvallende verschuiving in de markt verwachten analisten van Ovum dat in 2009 wereldwijd 18,7% meer smartphones verkocht zullen worden dan in 2008 het geval was. Dit terwijl wereldwijd marktanalisten ervan overtuigd zijn dat de verkoopcijfers van mobiele telefoons overal gaan dalen ten tijde van deze economische recessie.

De precieze voorspellingen van Ovum zeggen dat de wereldwijde markt van smartphones tot in 2014 zal blijven groeien. In de tussenliggende vier jaar zullen de verkoopaantallen steeds met ongeveer 19,5% per jaar stijgen, wat uiteindelijk zal resulteren in de verkoop van ongeveer 407 miljoen smartphones per jaar. De smartphone is dan goed voor een aandeel van 29% in de gehele mobiele telefoontoestellenmarkt die dan ongeveer 1400 miljoen toestellen per jaar verhandelt.

Vooral de wens van consumenten om verschillende apps te kunnen draaien op hun mobiele telefoons is verantwoordelijk voor de stijging van de omzet van de smartphones wereldwijd, aldus de analisten van Ovum. Deze wens is ontstaan na de lancering van online applicatiewinkels zoals de App Store van Apple. De belangrijkste reden om een bepaalde smartphone te kiezen ligt volgens de analisten bij het gemak waarmee klanten softwareapplicaties van externe leveranciers kunnen draaien op het toestel

Bron: Channelweb

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters