Edward Snowden maakt iPhone-hoesje dat spionage detecteert

Edward Snowden maakt een iPhone-hoesje dat spionage detecteert.  Ook als de telefoon in vliegtuigmodus staat of uit is.

iPhone-hoesje tegen spionage

Smartphones kunnen te allen tijde afgeluisterd worden. Zowel als ze aan en uit staan of in de vliegtuigmodus staan. Klokkenluider Edward Snowden heeft, om dit te voorkomen, een iPhone-hoesje ontwikkeld dat een signaal afgeeft als het afgeluisterd wordt.

Hoe werkt het hoesje?

Wanneer de smartphone wordt afgeluisterd, worden er elektrische signalen opgevangen door de interne antennes in het iPhone-hoesje. Het iPhone-hoesje geeft vervolgens een melding. Aan de achterkant van het hoesje zit namelijk een display. Op dit display kan in tekst aangegeven worden of het toestel wordt afgeluisterd. Ook kan er een geluidsnotificatie worden ingesteld.

Edward Snowden en Andrew Huang, een hacker die onder andere de Xbox kraakte, willen binnenkort het ontwerp van het hoesje presenteren. Op gelekte computerrenders is te zien dat het hoesje vrij dik is en aan de achterkant maar tot de helft van de iPhone loopt en dus niet het hele apparaat bedekt. De simkaart wordt in het hoesje geplaatst waardoor er kan worden gezien of het telefoonsignaal actief is. GPS, wifi en bluetooth kunnen op deze manier toch nog gewoon werken. Het hoesje is vooral bedoeld voor mensen die doelwit zijn van spionage, zoals journalisten in oorlogsgebieden.

Edward Snowden
Edward Snowden maakt een iPhone hoesje wat spionage detecteert ook in vliegtuigmodus of als hij uitstaat.

Edward Snowden

Edward Snowden is een voormalig CIA-medewerker die vervolgens voor de NSA ging werken. In 2013 overhandigde hij geheime documenten over spionageactiviteiten aan enkele journalisten. Hij heeft de informatie vergaard door aan 20 tot 25 medewerkers hun wachtwoord te vragen en zo toegang had tot tienduizenden documenten over programma’s en andere spionagepraktijken. Hij zou wel vijftig tot tweehonderdduizend geclassificeerde documenten hebben gekopieerd. Al snel ging het nieuws de hele wereld over. Hij werd genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede en er is meerdere literatuur over hem geschreven.

Bron: Nu.nl

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters