Een blik in de toekomst van Windows Mobile 7 en 8

We zitten nog steeds te wachten op Windows Mobile 7, maar er zijn al een aantal details over Windows Mobile 8 te vinden online. Is dit de toekomst van Windows Mobile?

De nieuwste Windows Mobile versie op het moment is 6.1 en we zitten nog te wachten op versie 6.5 en versie 7, maar er zijn nu al enkele details over Windows Mobile 8 bekend. Deze zouden weleens een mooie kijk in de toekomst van het Windows Mobile platform kunnen geven. Volgens de geruchten wordt Windows Mobile 8 erg revolutionair en helemaal opnieuw opgebouwd. Het besturingssysteem zou zelfs niet gebaseerd zijn op Windows, maar op Midori, wat een soort opvolger van Windows zou moeten zijn.

Deze versie zal niet meer lelijk en moeilijk te bedienen zijn, maar meer richting de nieuwe operating systems zoals Google’s Android, Apple’s OS X en Palm’s WebOS. Het systeem wordt intuïtiever, te gebruiken zonder stylus en grafisch een stuk mooier. Zo zal het mogelijk zijn om via het telefoonboek te zien waar iemand woont of misschien zelfs waar iemand zich op dat moment bevindt, met één druk op de knop. Ook zouden dingen automatisch aangepast kunnen worden afhankelijk van bijvoorbeeld de tijd of de plaats waar de gebruiker zich bevindt.

Ondertussen zit de hele wereld te wachten op nog een voorganger van Windows Mobile 8, namelijk versie 7. In een onlangs uitgelekte roadmap is iets aparts te zien. De geruchten gaan nu opeens weer dat Windows Mobile 6.5 er helemaal niet zal gaan komen en dat Microsoft zich nu richt op Windows Mobile 7. Kenners komen tot deze conclusie aangezien de eerste beta van de software al dit jaar wordt verwacht. De definitieve versie zal ergens volgend jaar vrijgegeven moeten worden. Volgens de bron zal er meer duidelijk worden tijdens de WMV in Barcalona op 16 februari., Microsoft zou dan het product officieel aan gaan kondigen.

windows mobile 7

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters