'Een derde van de Samsung Galaxy S5 eigenaren had hiervoor een iPhone'

Volgens een webshop die telefoons recyclet is een derde van alle nieuwe Galaxy S5 eigenaren afkomstig van concurrent Apple. Mensen zouden massaal hun iPhone 4S inruilen voor een Galaxy S5 van Samsung.

Volgens The Telegraph heeft de Engelse webshop CompareMyMobile onderzocht hoe groot de groep is die overstapt van een Apple-smartphone naar de nieuwe Galaxy S5 van Samsung. Dit percentage zou rond de 38 procent uitkomen. Volgens de webshop ruilen mensen die een iPhone 4S momenteel hebben massaal hun toestel in voor een Galaxy S5 van Samsung. De webshop biedt korting aan op nieuwe smartphones zodra mensen hun oude telefoons inruilen.

Deze beslissing zou ondermeer gevoed worden door de scherpe acties die Samsung met providers in Engeland op touw heeft gezet voor haar nieuwe paradepaardje. Daarnaast willen ook steeds meer consumenten een groter scherm in hun smartphone, iets dat Apple zelf ook onderkent. Daarnaast heeft Samsung haar merk flink weten te verbeteren door agressieve marketing in de afgelopen jaren.

Onduidelijk is hoe representatief de cijfers zijn aangezien ze alleen voor Engeland geleden en afkomstig zijn van een enkele bron.

Samsung Galaxy S5 review hand hoofd 
Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters