'Een derde van de Samsung Galaxy S5 eigenaren had hiervoor een iPhone'

Volgens een webshop die telefoons recyclet is een derde van alle nieuwe Galaxy S5 eigenaren afkomstig van concurrent Apple. Mensen zouden massaal hun iPhone 4S inruilen voor een Galaxy S5 van Samsung.

Volgens The Telegraph heeft de Engelse webshop CompareMyMobile onderzocht hoe groot de groep is die overstapt van een Apple-smartphone naar de nieuwe Galaxy S5 van Samsung. Dit percentage zou rond de 38 procent uitkomen. Volgens de webshop ruilen mensen die een iPhone 4S momenteel hebben massaal hun toestel in voor een Galaxy S5 van Samsung. De webshop biedt korting aan op nieuwe smartphones zodra mensen hun oude telefoons inruilen.

Deze beslissing zou ondermeer gevoed worden door de scherpe acties die Samsung met providers in Engeland op touw heeft gezet voor haar nieuwe paradepaardje. Daarnaast willen ook steeds meer consumenten een groter scherm in hun smartphone, iets dat Apple zelf ook onderkent. Daarnaast heeft Samsung haar merk flink weten te verbeteren door agressieve marketing in de afgelopen jaren.

Onduidelijk is hoe representatief de cijfers zijn aangezien ze alleen voor Engeland geleden en afkomstig zijn van een enkele bron.

Samsung Galaxy S5 review hand hoofd 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. smartphone -

  ik vind de s5 een super telefoom
  als ik ergens een hekel aan heb zijn het krassen.
  dus voor mij sowieso geen metelen behuizing
  en de grip is ook beter je laat hem niet zo gauw vallen
  de telefoon is door het plastic ook lichter
  en als de batterij stul is, is het handig als je er een nieuwe in kunt plaatsten

 2. Do-shaq -

  Ben van een SGS4 overgestapt naar een Iphone 5s, en ben zeer tevreden, scherm was in het begin wel klein maar ben nu aan gewend geraakt, sdcard gebruik ik niet meer want vaak werd deze corrupt. Zocht een betrouwbaar stabiele OS en heb zelfs een Huawei W1 windows phone geprobeerd alleen heeft WP te weinig ondersteuning van populaire app developers, en zodoende eerst met tegenzin bij de Iphone uitgekomen, en batterij wisselen deed ik toch al niet en geef niets om PPI waardes mijn Iphone is net zo scherp als mijn SGS4, ben zeer zeker tevreden over mijn 5s tot nu toe, misschien over een tijdje Tizen proberen 😄

 3. Bart Ceuleers -

  Ik heb mij ook eens laten overhalen door een Galaxy S4 te kopen ipv de iPhone 5 indertijd. Lang heeft het niet geduurd, ik ben een pak geld verloren door het kelderen van de prijzen bij Samsung. Nu ben ik terug een tevreden iPhone 5S gebruiker

  1. Quasimodo -

   mmmh…kleiner scherm, lagere PPI waarde, geen sdcardslot, geen verwisselbare accu, wurgend OS en duurder….en toch tevreden 🙂
   Ik zie geen reden om voor Apple te kiezen…die groep groeit trouwens in rap tempo.

 4. Ronald Horde -

  Ik overweeg pas over te stappen als ze stoppen met die goedkope look van al dat plasticgebruik voor deze bedragen verwacht ik premiummateriaal.

  1. Quasimodo -

   Omdat aluminium zo lekker snel krast? Ik zie de meerwaarde echt niet van metaal.

   De meerwaarde van elk Android toestel zit in flexibiliteit en keuze vrijheid.
   Een sdcardslot, betere schermen, vervangbare accu etc.
   Wil je persé aluminium/metaal kijk dan naar HTC of Oppo.

   Een SGS5 produceren is overigens een heel stuk duurder dan een IP 5s. Dat "premium" gevoel is allemaal maar betrekkelijk.
   http://nl.hardware.info/extern/nieuws/50853131/galaxy-s5-is-50-dollar-duurder-om-te-maken-dan-iphone-5s

   1. Sylmaron -

    Eens met Shogun. Een iPhone 5S krast al in de doos dus die zgn. meerwaarde is ook maar zeer relatief voor de tweedehands markt.

   2. rainn_010 -

    Helemaal mee eens. Persoonlijk vindt ik dat het weinig uitmaakt of je een aluminium of een of een plastic unibody/achterkant hebt. Als je een Samsung een keer laat vallen gebeurt er niks, niet een een krasje, bij een iPhone heb je direct krassen.

   3. Sylmaron -

    Bovendien heeft kunststof meerdere voordelen. Het plakt een beetje in de hand, wat Dominic bijv. vervelend vindt bij de Note 2, maar ik vind het juist prettig. Het geeft een meer zeker gevoel dat hij niet zo snel uit je handen glipt. Ik had een aluminium Desire S en ik had altijd het gevoel dat hij zo uit mijn handen kon glippen.

    Verder wordt warmte niet zo erg doorgevoerd naar je hand, wat bij metaal en glas wel het geval is en is inderdaad de impact bij kunsstof vaak niet met zo'n probleem als bij glas of metaal.

    Er zijn zeer zeker grote voordelen voor kunststof maar het probleem is meer dat we automatisch kunsstof associeren met 'goedkoop' terwijl er natuurlijk ook hoogwaardige kunststoffen zijn. Uiteindelijk lijkt het me zinvoller om gewoon de voordelen tegen de nadelen af te wegen.
    Overigens zie je vaak dat eigenaren van een niet-kunststof toestel toch een hoesje er om heen doen.

   4. Do-shaq -

    Maakt voor mij niet uit, glas, kunststof of metaal, er gaat altijd een hoesje om heen, zodat mijn mobiel altijd mooi blijft. Alles krast en gaat kapot als je welk mobiel dan ook laat vallen, de 1 sneller dan de ander.

   5. Quasimodo -

    "zodat mijn mobiel altijd mooi blijft"
    Een telefoon met hoesje is per definitie niet moeders mooiste 😉

    Maar mij maakt het wel degelijk uit als ik voor dat materiaal vervolgens wel de hoofdprijs moet betalen. Het woord "Premium" wordt maar al te vaak gebruikt om woekerprijzen goed te lullen. Het duurste onderdeel aan de smartphone is zeker niet de behuizing.

   6. Danijel -

    Plastic breekt nog al eens; de bekende haarscheurtjes bij de S1, 2, 3 en de S4 staan er vol mee op het internet. Dus voor beide is wat te zeggen, dunkt me 🙂

   7. Quasimodo -

    Dat is niet mijn ervaring. Mijn 4+ jaar oude S1 ziet er nog goed uit. Bovendien heb je voor een tientje een nieuw achterkantje. Niet bepaald vergelijkbaar met een aluminium unibody.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters