'Een derde van de Samsung Galaxy S5 eigenaren had hiervoor een iPhone'

Volgens een webshop die telefoons recyclet is een derde van alle nieuwe Galaxy S5 eigenaren afkomstig van concurrent Apple. Mensen zouden massaal hun iPhone 4S inruilen voor een Galaxy S5 van Samsung.

Volgens The Telegraph heeft de Engelse webshop CompareMyMobile onderzocht hoe groot de groep is die overstapt van een Apple-smartphone naar de nieuwe Galaxy S5 van Samsung. Dit percentage zou rond de 38 procent uitkomen. Volgens de webshop ruilen mensen die een iPhone 4S momenteel hebben massaal hun toestel in voor een Galaxy S5 van Samsung. De webshop biedt korting aan op nieuwe smartphones zodra mensen hun oude telefoons inruilen.

Deze beslissing zou ondermeer gevoed worden door de scherpe acties die Samsung met providers in Engeland op touw heeft gezet voor haar nieuwe paradepaardje. Daarnaast willen ook steeds meer consumenten een groter scherm in hun smartphone, iets dat Apple zelf ook onderkent. Daarnaast heeft Samsung haar merk flink weten te verbeteren door agressieve marketing in de afgelopen jaren.

Onduidelijk is hoe representatief de cijfers zijn aangezien ze alleen voor Engeland geleden en afkomstig zijn van een enkele bron.

Samsung Galaxy S5 review hand hoofd 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters