Eén maand opzegtermijn bekrachtigd door eerste kamer

De eerste kamer heeft gisteren een wet aangenomen waardoor consumenten een opzegtermijn krijgen van een maand. Voorheen was dit altijd drie maanden echter is met de nieuwe wet het verboden om een opzegtermijn langer dan een maand aan te houden.

Op 22 januari van 2008 werd deze wet voorgedragen aan de eerste kamer. Gisteren is naar buiten gekomen dat de eerste kamer de wet heeft aangenomen en binnenkort zal bekrachtigen. De wet stelt dat de opzegtermijn verkort wordt van maximaal drie maanden naar maximaal een maand. Nu is het zo geregeld dat contracten stilzwijgend worden verlengd met de opzegtermijn die meestal drie maanden is. Binnenkort mag dit maximaal nog een maand zijn en hierdoor zijn consumenten beter beschermd tegen de grillen van de markt.

Ook heeft de Eerste Kamer dinsdag ingestemd met een wetgeving die een officieel bel-me-niet-register regelt. Mensen die niet gediend zijn van telefonische verkooppraatjes kunnen daar een einde aan maken door zich aan te melden bij het register. Toezichthouder Opta kan bedrijven aanpakken die zich niets aantrekken van dat register. De aangenomen wijziging van de telecomwet verbiedt ook het sturen van spam en ongevraagde e-mail waarmee de ontvanger niet blij mee is, naar bedrijven. Spam sturen naar personen was al verboden. Wanneer de nieuwe wet bekrachtigd wordt is nog onduidelijk.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters