Eén maand opzegtermijn bekrachtigd door eerste kamer

De eerste kamer heeft gisteren een wet aangenomen waardoor consumenten een opzegtermijn krijgen van een maand. Voorheen was dit altijd drie maanden echter is met de nieuwe wet het verboden om een opzegtermijn langer dan een maand aan te houden.

Op 22 januari van 2008 werd deze wet voorgedragen aan de eerste kamer. Gisteren is naar buiten gekomen dat de eerste kamer de wet heeft aangenomen en binnenkort zal bekrachtigen. De wet stelt dat de opzegtermijn verkort wordt van maximaal drie maanden naar maximaal een maand. Nu is het zo geregeld dat contracten stilzwijgend worden verlengd met de opzegtermijn die meestal drie maanden is. Binnenkort mag dit maximaal nog een maand zijn en hierdoor zijn consumenten beter beschermd tegen de grillen van de markt.

Ook heeft de Eerste Kamer dinsdag ingestemd met een wetgeving die een officieel bel-me-niet-register regelt. Mensen die niet gediend zijn van telefonische verkooppraatjes kunnen daar een einde aan maken door zich aan te melden bij het register. Toezichthouder Opta kan bedrijven aanpakken die zich niets aantrekken van dat register. De aangenomen wijziging van de telecomwet verbiedt ook het sturen van spam en ongevraagde e-mail waarmee de ontvanger niet blij mee is, naar bedrijven. Spam sturen naar personen was al verboden. Wanneer de nieuwe wet bekrachtigd wordt is nog onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters