Eén maand opzegtermijn bekrachtigd door eerste kamer

De eerste kamer heeft gisteren een wet aangenomen waardoor consumenten een opzegtermijn krijgen van een maand. Voorheen was dit altijd drie maanden echter is met de nieuwe wet het verboden om een opzegtermijn langer dan een maand aan te houden.

Op 22 januari van 2008 werd deze wet voorgedragen aan de eerste kamer. Gisteren is naar buiten gekomen dat de eerste kamer de wet heeft aangenomen en binnenkort zal bekrachtigen. De wet stelt dat de opzegtermijn verkort wordt van maximaal drie maanden naar maximaal een maand. Nu is het zo geregeld dat contracten stilzwijgend worden verlengd met de opzegtermijn die meestal drie maanden is. Binnenkort mag dit maximaal nog een maand zijn en hierdoor zijn consumenten beter beschermd tegen de grillen van de markt.

Ook heeft de Eerste Kamer dinsdag ingestemd met een wetgeving die een officieel bel-me-niet-register regelt. Mensen die niet gediend zijn van telefonische verkooppraatjes kunnen daar een einde aan maken door zich aan te melden bij het register. Toezichthouder Opta kan bedrijven aanpakken die zich niets aantrekken van dat register. De aangenomen wijziging van de telecomwet verbiedt ook het sturen van spam en ongevraagde e-mail waarmee de ontvanger niet blij mee is, naar bedrijven. Spam sturen naar personen was al verboden. Wanneer de nieuwe wet bekrachtigd wordt is nog onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters