Een minuut bellen in Nederland het duurst

Voor 60 seconden mobiel bellen betaal je in Nederland meer dan in alle andere EU-landen. Waar je in Litouwen slechts 1,9 eurocent per minuut afrekent, betaal je in Nederland gemiddeld 14,7 eurocent.

Dit blijkt uit cijfers van de Europese Commissie, dat onderzoek heeft laten doen naar de verschillen in telecomtarieven. Het verschil tussen Nederland en Litouwen bedraagt 774% en is volgens de Commissie niet te verklaren door verschillen in kwaliteit of dienstverlening.

“Uit deze cijfers blijkt duidelijk dat de huidige 28 nationale telecommunicatiemarkten in Europa de consument niet de voordelen geven die een eengemaakte markt wel zou bieden.” – Neelie Kroes, vicevoorzitter van de Europese Commissie

De Europese Commissie heeft aangegeven dat de prijsverschillen in andere sectoren minder groot zijn. Zo is het prijsverschil van een iPad bijvoorbeeld maar 11% over de hele Europese Unie.

Gemiddeld betalen inwoners van de 28 EU landen 9,1 cent per minuut. Dat betekent dat we in Nederland 5.6 eurocent per minuut te veel betalen. Kroes presenteert in september een voorstel om de Europese markt voor telefonie open te breken. Zo kunnen providers makkelijker dezelfde prijs hanteren voor al hun klanten in alle EU landen. En als we naar de cijfers van dit onderzoek kijken, kan dit alleen maar goed nieuws voor Nederlanders betekenen…

Een minuut bellen het duurst in Nederland bellenisduur 

Bron: Onderzoek EU

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters