Een nieuw fenomeen duikt op: de gsm-elleboog

Na de muisarm en de sms-duim passeert nu ook de gsm-elleboog de revue. Dokters waarschuwen mensen die erg lang bellen voor de nog niet zo bekende effecten van de zogenaamde gsm-elleboog.

gsm-arm

Als je erg lang belt met dezelfde hand steeds gebogen in dezelfde houding krijg je kans op een gsm-elleboog. Het begint met een tintelend gevoel in de vingers en daarna in de handen, mensen die er al wat langer last van hebben krijgen moeite met bijvoorbeeld typen of deksels van potjes openmaken. De oorzaak zit natuurlijk in het gebogen houden van de arm, waarvoor de arm geplooid moet zijn, de zenuw in de arm raakt doordat hij wordt uitgetrokken beschadigd en het bloed kan niet meer goed doorstromen.

Dokter Leon Benson, woordvoerder van de Amerikaanse academie voor orthopedagogische chirurgen, vertelt dat de pijnlijke elleboog veroorzaakt wordt door het ‘cubital tunnel syndroom’. Door deze aandoening raakt de uitgetrokken zenuw de ‘nervus ulnaris’, dit is de zenuw die begint bij de elleboog en vertakt in de hand, geïrriteerd en ontstoken.

De oplossing van het probleem is gewoon wat vaker tijdens een telefoongesprek van arm wisselen waarmee je de telefoon vasthoudt. Mensen met erg veel last van de hierboven genoemde aandoening hebben een operatie nodig om dit te verhelpen.
Mensen die met hun ellebogen gebogen slapen hebben meer kans op deze aandoening dan de mensen die met hun armen gestrekt slapen.

Bron: Gezonheidsnet.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters