Eén op de zes jongeren verslaafd aan likes

Eén op de zes jongeren is verslaafd aan social media. Dit blijkt uit een onderzoek van het CBS onder jongeren tussen de 12 en 18 jaar, wat vandaag werd gepubliceerd.

Sociale media en berichtenapps uitgelicht - Advertorial foto1 e1399886033978

“Ik ben verslaafd aan sociale media”, dit zegt 17 procent van de ondervraagde jongeren. Wat naar voren is gekomen is dat meisjes vaker een verslaving hebben dan jongens. Van alle meisjes is 22 procent verslaafd aan sociale media, zoals Facebook, WhatsApp, Instagram, Skype of YouTube. Onder de jongens is dit maar 13 procent.

De jongeren met een verslaving geven toe dat het ze negatief beïnvloed. De jongeren hebben slaapproblemen, kunnen zich minder goed concentreren en de schoolprestaties zijn minder. De grootste motivatie voor jongeren op social media is het krijgen van likes. Meer dan de helft van de jongeren geeft aan dat dit de grootste drijfveer is voor social media.

Het CBS vroeg de jongeren als laatste om met een cijfer aan te geven hoe belangrijk social media in hun leven is. De meisjes gaven als gemiddelde cijfer een 7,7. De jongens vinden social media, met een 6,4 gemiddeld, iets minder belangrijk.

Ondanks al de negatieve effecten geven de jongeren aan dat ze wel meer contact hebben met vrienden en familie. Via social media sturen ze sneller een berichtje dan dat ze afspreken.

Bron: CBS

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters