‘Eén op vijf smartphones heeft problemen’

Een gebarsten scherm, een batterij die snel leegloopt of knopjes die het niet meer doen: je smartphone kan op verschillende manieren mankementen vertonen. Een op de vijf smartphones in Nederland heeft wel een probleem.

Smartphone onderzoek Multiscope

Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope onder 1013 Nederlandse consumenten. Schade aan het scherm is het probleem dat het vaakst voorkomt: 39 procent. Dit komt er op neer dat van alle smartphones in Nederland, tien procent een beschadigd scherm heeft.

Een batterij die binnen de kortste keren alweer leeg is, komt ook regelmatig voor: bij 28 procent van de kwakkelende smartphones. Knopjes of schuifjes die niet goed functioneren komt bij 8 procent van de kwakkelende smartphones voor.

Oudere mensen gaan beter met hun smartphone om dan jongere. Zo heeft een op de drie mensen tussen de 18 en 24 jaar een beschadigde smartphone. Bij mensen tussen de 25 en 45 gaat het om ongeveer drie van de tien mensen en bij mensen die ouder zijn dan 45 gaat het om een van de tien mensen.

Veel mensen krijgen dus te maken met een beschadigde smartphone. In de afgelopen drie jaar had 23 procent van de Nederlandse smartphonegebruikers te maken met schade. Een kwart hiervan nam daarom een nieuwe telefoon. Veertig procent besloot de schade niet te repareren omdat de smartphone het alsnog deed.

De Nederlandse consument gebruikt een smartphone gemiddeld 16 maanden. 45 procent van de smartphones zijn sinds 2014 in handen van de klant. Ongeveer tien procent van de smartphones die Nederlanders nu gebruiken, zijn tweedehands.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Stefan De Jong -

  Het is dat ik geen reclame mag maken maar een reparatie hoeft niet deur te zijn. Bijvoorbeeld: Samsung galaxy s4 glas reparatie. Daar heb je 2 keuzes bij.
  1. Laat de complete unit vervangen 136,- inkoop(origineel)
  2. Enkel glas plaatje
  26,- inkoop (OEM)

  Verkopers gaan meestel voor de unit omdat het binnen 10 min gedaan is en meer op kunnen verdienen…..

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters