Een smartwatch die nooit opgeladen hoeft te worden

Een Nieuw-Zeelands bedrijf werkt aan een uitvinding waardoor kleine gadgets zoals smartwatches nooit meer opgeladen hoeven te worden.

“Energie oogsten uit menselijke bewegingen”

Dat zou goed nieuws zijn voor de dragers van de slimme horloges. Die houden het nu tussen één (Apple Watch) en zeven dagen (Pebble Time) vol op een volle accu, dan moeten ze weer aan de lader.

StretchSense heeft nu een uitvinding gepresenteerd die voortborduurt op de quartz-horloges die je ook niet meer hoeft op te laden. Door de beweging van de drager worden die horloges automatisch opgeladen; een gewicht dat heen en weer slingert in het horloge, zorgt ervoor dat het automatisch wordt opgewonden. Alleen als zo’n horloge langdurig niet gedragen wordt, valt het uit.

StretchSense meldt dat het bedrijf nieuwe sensortechnologie heeft ontwikkeld die dit principe ongeveer volgt. Die sensors ‘oogsten energie’ uit menselijke beweging. Ze kunnen gebogen worden en zijn erg flexibel. Als je ze buigt of beweegt, genereren ze energie die kan worden opgeslagen en die gebruikt kan worden door het apparaat op te laden waar ze in zijn verwerkt.

Het Nieuw-Zeelandse bedrijf meldt dat hier al uitgebreide testen mee zijn gedaan in een academische omgeving. Momenteel wordt met honderd proefpersonen gewerkt om nieuwe applicaties voor de sensors te ontwikkelen.

“Ons doel vanaf dag één was het om technologie te ontwikkelen die een simpel doel nastreeft: energie oogsten uit menselijke bewegingen. Door onze samenwerking met de Universiteit van Auckland konden we een compacte en prijs-gunstige oplossing ontwikkelen die in de nabije toekomst voor commercieel gebruik kan worden aangewend.”

In smartwatches en fitnessbandjes bijvoorbeeld. De flexibele sensors halen dan veel energie uit de bewegingen van zijn drager, zeker tijdens fitnessoefeningen. De kleine sensors kunnen ook gebruikt worden om de gezondheidstoestand van oudere personen te monitoren – als ze uitvallen, is er iets mis – en ook kunnen andere kleine apparaten die in beweging zijn, ermee worden aangedreven.

StretchSense heeft nog niet onthuld wanneer de sensors door smartwearfabrikanten kunnen worden besteld.

Een smartwatch die nooit opgeladen hoeft te worden silicone stretch 

Bron: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters