Een telefoon die in de lucht zweeft tijdens het opladen

Twee industrieel ontwerpers hebben een mobiele telefoon bedacht die niet alleen volledig loshangend in de lucht kan opladen, maar ook hard gaat ronddraaien op die plek, als iemand belt.

zwevende smartphone

In-oh Yoo en Sun-woong Oh who hebben ‘m bedacht. Waar de telefoon er misschien niet zo spectaculair uitziet, is de oplader in combinatie met het toestel hier het nieuws.

De telefoon heeft dezelfde formfactor als de iPhone of een hele range Android-telefoons. Tot zover niets nieuws onder de zon. Maar het toestel heeft boven en onder een magneet. Die heeft het dockingstation ook. Plaats je de telefoon tussen de twee uitstekende ‘armen’ van dit dockingstation, dan zweeft het apparaat tussen de magnetische polen in de lucht. En laadt het op.

Tijdens het opladen is het toestel leuk om naar te kijken. Er worden animaties weergegeven, zoals een zandloper, een waterniveau dat stijgt of naar beneden valt, en meer.

Voor wie die drukke beelden niet nodig heeft in een donkere slaapkamer, kan het licht op het toestel worden gedimd.

Het wordt pas echt interessant als dit toestel tijdens het opladen wordt opgebeld, of als er een sms binnenkomt. Dan gaat het toestel keihard ronddraaien, terwijl het de informatie weergeeft wie er belt of sms’t. Omdat het zo hard ronddraait lijkt het dan net alsof die informatie in 3D wordt weergegeven. Ook gaat het toestel om zijn as draaien als de wekker af gaat.

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe je een keihard ronddraaiende telefoon moet opnemen, maar het gaat hier meer om het design dan om dat soort praktische vragen.

zwevende smartphone

 

zwevende smartphone

 

Bron: yanko design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters