'Eén Windowsversie voor pc en telefoon volgende week gepresenteerd'

Microsoft zal naar verwachting op 21 januari onthullen hoe Windows 10 gaat werken op zowel smartphones, tablets als pc’s.

Marktaandeel Windows Phone krimpt Microsoft

Afgelopen weekend heeft Microsoft voor het eigen personeel de Phone Insider-app gelanceerd, waarmee de medewerkers zich vertrouwd kunnen maken met de werking van het nieuwe besturingssysteem dat Windowsapparaten met alle schermformaten moet kunnen aansturen. The Verge heeft mensen bij Microsoft gesproken. Zij melden dat Microsoft op de 21e een demonstratie zal geven van een reeks nieuwe mogelijkheden die Windows 10 naar smartphones brengt.

De user interface voor smartphones, pc’s en tablets wordt visueel gelijkgetrokken, en ook geïntegreerd met de software die de Xbox One gameconsole aanstuurt. Zo ziet Windows er overal hetzelfde uit.

Windows 10 op de pc krijgt donkere en lichte thema’s, overeenkomend met de thema’s de voor de smartphones en tablets op Windows zijn bedacht. Het volgende mobiele besturingssysteem is volgens de bronnen van The Verge te zien als een soort mix van Windows Phone en Windows RT. Alle apps van beide besturingssystemen komen op een makkelijke wijze beschikbaar op alle apparaten die op Windows 10 lopen.

De Phone Insider-app is nu alleen nog voorbehouden aan werknemers van Microsoft, maar het schijnt dat deze app – waarmee je een vroege versie van Windows 10 op moderne Windows Phones kunt proberen – over niet al te veel tijd voor iedereen beschikbaar wordt gesteld. Daarbij moeten consumenten zich even achter de oren krabben, want lang niet alles zal het doen met zo’n besturingssysteem dat nog volop in de steigers staat. Naar verwachting komt Windows 10 pas in de loop van dit jaar beschikbaar.

Bron: The Verge

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters