'Eén Windowsversie voor pc en telefoon volgende week gepresenteerd'

Microsoft zal naar verwachting op 21 januari onthullen hoe Windows 10 gaat werken op zowel smartphones, tablets als pc’s.

Marktaandeel Windows Phone krimpt Microsoft

Afgelopen weekend heeft Microsoft voor het eigen personeel de Phone Insider-app gelanceerd, waarmee de medewerkers zich vertrouwd kunnen maken met de werking van het nieuwe besturingssysteem dat Windowsapparaten met alle schermformaten moet kunnen aansturen. The Verge heeft mensen bij Microsoft gesproken. Zij melden dat Microsoft op de 21e een demonstratie zal geven van een reeks nieuwe mogelijkheden die Windows 10 naar smartphones brengt.

De user interface voor smartphones, pc’s en tablets wordt visueel gelijkgetrokken, en ook geïntegreerd met de software die de Xbox One gameconsole aanstuurt. Zo ziet Windows er overal hetzelfde uit.

Windows 10 op de pc krijgt donkere en lichte thema’s, overeenkomend met de thema’s de voor de smartphones en tablets op Windows zijn bedacht. Het volgende mobiele besturingssysteem is volgens de bronnen van The Verge te zien als een soort mix van Windows Phone en Windows RT. Alle apps van beide besturingssystemen komen op een makkelijke wijze beschikbaar op alle apparaten die op Windows 10 lopen.

De Phone Insider-app is nu alleen nog voorbehouden aan werknemers van Microsoft, maar het schijnt dat deze app – waarmee je een vroege versie van Windows 10 op moderne Windows Phones kunt proberen – over niet al te veel tijd voor iedereen beschikbaar wordt gesteld. Daarbij moeten consumenten zich even achter de oren krabben, want lang niet alles zal het doen met zo’n besturingssysteem dat nog volop in de steigers staat. Naar verwachting komt Windows 10 pas in de loop van dit jaar beschikbaar.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters