'Eén Windowsversie voor pc en telefoon volgende week gepresenteerd'

Microsoft zal naar verwachting op 21 januari onthullen hoe Windows 10 gaat werken op zowel smartphones, tablets als pc’s.

Marktaandeel Windows Phone krimpt Microsoft

Afgelopen weekend heeft Microsoft voor het eigen personeel de Phone Insider-app gelanceerd, waarmee de medewerkers zich vertrouwd kunnen maken met de werking van het nieuwe besturingssysteem dat Windowsapparaten met alle schermformaten moet kunnen aansturen. The Verge heeft mensen bij Microsoft gesproken. Zij melden dat Microsoft op de 21e een demonstratie zal geven van een reeks nieuwe mogelijkheden die Windows 10 naar smartphones brengt.

De user interface voor smartphones, pc’s en tablets wordt visueel gelijkgetrokken, en ook geïntegreerd met de software die de Xbox One gameconsole aanstuurt. Zo ziet Windows er overal hetzelfde uit.

Windows 10 op de pc krijgt donkere en lichte thema’s, overeenkomend met de thema’s de voor de smartphones en tablets op Windows zijn bedacht. Het volgende mobiele besturingssysteem is volgens de bronnen van The Verge te zien als een soort mix van Windows Phone en Windows RT. Alle apps van beide besturingssystemen komen op een makkelijke wijze beschikbaar op alle apparaten die op Windows 10 lopen.

De Phone Insider-app is nu alleen nog voorbehouden aan werknemers van Microsoft, maar het schijnt dat deze app – waarmee je een vroege versie van Windows 10 op moderne Windows Phones kunt proberen – over niet al te veel tijd voor iedereen beschikbaar wordt gesteld. Daarbij moeten consumenten zich even achter de oren krabben, want lang niet alles zal het doen met zo’n besturingssysteem dat nog volop in de steigers staat. Naar verwachting komt Windows 10 pas in de loop van dit jaar beschikbaar.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters