Eerst ervaring met de Acer Iconia Smart

De meest opvallende verschijning in de booth van Acer was duidelijk de Iconia Smart: een telefoon met een 4,8″-scherm met een beeldverhouding van 21:9. We kwamen het toestel tegen en laten in dit artikel onze gedachten erover gaan.

Acer Iconia Smart

De Iconia Smart is al eerder gelanceerd door Acer, maar er werd altijd een beetje geheimzinnig over gedaan. De naam was niet bekend en de specs waren ook grotendeels een raadsel. Nu zijn die twee raadsels opgelost en is de Iconia Smart volledig gelanceerd. Opvallend is dat hij in de Iconia-lijn valt en niet in de Liquid-lijn. Die eerste lijn wordt door Acer vooral gebruikt voor tablets en netbooks, waarmee het bedrijf duidelijk een bruggetje probeert te maken met deze bijzondere smartphone. Veel logischer zou namelijk een plekje in de Liquid-lijn waar de meeste Acer-smartphones terecht komen zijn.

Acer Iconia Smart

De Iconia Smart is niet echt een handig apparaat: hij is ontzettend lang en groot en weegt ook de nodige grammetjes. Daar krijg je wel een erg mooi scherm dat geweldig is om films op te kijken voor terug, iets dat er op het toestel dat we in handen kregen inderdaad erg mooi uitzag. Verder is de bouw van het toestel ook wel gewoon goed, met een metalen achterkant en verder vrij hoogwaardig plastic.

De interface van de Iconia Smart is ook redelijk goed. Je hebt gewoon een aantal homescreens met de standaard widgets en een aantal Acer-widgets. We moesten wel even zoeken waar het menu te vinden is, maar daar kom je vrij simpel bij door de balk met vier snelkoppelingen onderaan het scherm naar boven te schuiven. Een laatste handigheid van Acer is dat het statusmenu erg uitgebreid is met wat extra snelkoppelingen die ook deels interactief zijn. Zo kun je in de balk middels een tweede pop-up-menu een wekker instellen. De telefoon werkt ook gewoon snel en behalve het onhandige formaat hebben we er dan ook weinig over te klagen op het eerste gezicht.

Acer Iconia Smart MWC

 

Acer Iconia Smart MWC

 

Acer Iconia Smart MWC

 

Acer Iconia Smart MWC

 

Acer Iconia Smart MWC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Talki

Loes Milar, de vrouw die met haar nieuwe app mensen bij elkaar brengt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters