Eerst ervaring met de Acer Iconia Smart

De meest opvallende verschijning in de booth van Acer was duidelijk de Iconia Smart: een telefoon met een 4,8″-scherm met een beeldverhouding van 21:9. We kwamen het toestel tegen en laten in dit artikel onze gedachten erover gaan.

Acer Iconia Smart

De Iconia Smart is al eerder gelanceerd door Acer, maar er werd altijd een beetje geheimzinnig over gedaan. De naam was niet bekend en de specs waren ook grotendeels een raadsel. Nu zijn die twee raadsels opgelost en is de Iconia Smart volledig gelanceerd. Opvallend is dat hij in de Iconia-lijn valt en niet in de Liquid-lijn. Die eerste lijn wordt door Acer vooral gebruikt voor tablets en netbooks, waarmee het bedrijf duidelijk een bruggetje probeert te maken met deze bijzondere smartphone. Veel logischer zou namelijk een plekje in de Liquid-lijn waar de meeste Acer-smartphones terecht komen zijn.

Acer Iconia Smart

De Iconia Smart is niet echt een handig apparaat: hij is ontzettend lang en groot en weegt ook de nodige grammetjes. Daar krijg je wel een erg mooi scherm dat geweldig is om films op te kijken voor terug, iets dat er op het toestel dat we in handen kregen inderdaad erg mooi uitzag. Verder is de bouw van het toestel ook wel gewoon goed, met een metalen achterkant en verder vrij hoogwaardig plastic.

De interface van de Iconia Smart is ook redelijk goed. Je hebt gewoon een aantal homescreens met de standaard widgets en een aantal Acer-widgets. We moesten wel even zoeken waar het menu te vinden is, maar daar kom je vrij simpel bij door de balk met vier snelkoppelingen onderaan het scherm naar boven te schuiven. Een laatste handigheid van Acer is dat het statusmenu erg uitgebreid is met wat extra snelkoppelingen die ook deels interactief zijn. Zo kun je in de balk middels een tweede pop-up-menu een wekker instellen. De telefoon werkt ook gewoon snel en behalve het onhandige formaat hebben we er dan ook weinig over te klagen op het eerste gezicht.

Acer Iconia Smart MWC

 

Acer Iconia Smart MWC

 

Acer Iconia Smart MWC

 

Acer Iconia Smart MWC

 

Acer Iconia Smart MWC

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters