Google brengt Android O uit voor ontwikkelaars en belooft verbeteringen

Waar “normale” mensen tot de herfst zullen moeten wachten op Android O, kunnen ontwikkelaars de Android update deze maand al uitproberen. Dit is altijd handig voor ontwikkelaars, aangezien sommige veranderingen bijvoorbeeld extra werk aan bestaande apps of toekomstige updates kunnen betekenen. Uiteraard gaat het nog niet om de uiteindelijke versie en zullen er nog wel verschillende dingen veranderen. Hoewel Google nog niet alles over het vernieuwde besturingssysteem prijsgeeft, zijn wel enkele nieuwe features en functies bekend gemaakt. De grootste veranderingen  betreffen de batterij en de notificaties.

Betere batterij prestaties door beperkingen achtergrond activiteit

Android O channelsHoewel het huidige Android systeem al bepaalde algoritmes in plaats heeft voor het beperken van de achtergrondactiviteit, zal dit bij Android O nog wat verder gaan. David Burke, engineering vice president, geeft aan dat er meer geautomatiseerde limieten zijn ingeprogrammeerd welke de activiteiten van apps op de achtergrond beperken. De beperkingen worden voornamelijk doorgevoerd bij het uitzenden van informatie, achtergrond diensten en locatie updates. Deze veranderingen zouden grote gevolgen kunnen hebben voor apps, die erg actief zijn op de achtergrond.

Notificatie groepen en nieuwe visuals voor beter overzicht

Ook het notificatie systeem is aangepakt bij de aankomende Android O. De grote verandering bij deze versie van Android is dat notificaties gegroepeerd zullen worden in “channels”. De channels functioneren als notificatie categorieën en zullen door de gebruiker customised kunnen worden. Er wordt verder niet echt in details getreden over wat dit in de praktijk precies betekent. Verder zal er een snooze functie komen voor notificaties en een time out mogelijkheid. Bij de time out feature worden notificaties na een bepaalde tijd geannuleerd.

Behoorlijk wat nieuwe functies

Naast de updates met betrekking tot de achtergrondactiviteit en de notificaties is er een hele lijst aan andere features en veranderingen aangekondigd. Zo zou de geluidskwaliteit verbeterd worden en zullen ontwikkelaars adaptieve iconen kunnen maken. Een paar andere features zijn picture-in-picture mogelijkheden en pop op schermen.  Ook zullen er meerdere beeldschermen ondersteund worden en zullen er nieuwe mogelijkheden zijn voor keyboard navigatie. De lijst met nieuwe functies kan bekeken worden op de developer sectie van de Android site.

Android O handmatig downloaden

Ontwikkelaars zullen Android O kunnen testen via een desktop emulator of op de volgende toestellen: Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P en Nexus Player. Het zal overigens geen OTA update betreffen, maar de bestanden zullen handmatig gedownload moeten worden.

Bron: Android

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters