Eerste Android One-smartphone in Turkije te koop

Voor het eerst is er officieel in Europa een Android One-smartphone gelanceerd. In Turkije is de General Mobile 4G in de verkoop gegaan. Daarmee is de komst van Android One naar Europa volgens Google een feit.

General Mobile 4G

Want hoewel Turkije voor het merendeel in Azië ligt, spreekt Google over Turkije als het eerste Europese land waar een Android One-smartphone te koop is. Dat de Karbonn Sparkle V al in Groot-Brittannië te koop is, zij het via een onofficieel kanaal, vergeten we dan maar even.

De General Mobile 4G is de smartphone die in Turkije in de winkels zal liggen. Deze smartphone draait op Android 5.1.1 Lollipop en krijgt, geheel in lijn met Google’s eisen voor Android One, twee jaar lang updates. De General Mobile 4G biedt betere specificaties dan andere Android One-smartphones, maar gaat met 260 dollar wel wat meer kosten.

De smartphone krijgt een scherm met een formaat van 5 inch en een HD-resolutie van 1280×720 pixels. In de telefoon zit een 64 bit-chipset, de Snapdragon 410. De smartphone krijgt daarnaast 2GB aan werkgeheugen mee en een uitbreidbare opslagcapaciteit van 16GB.

Foto’s maakt de General Mobile 4G in 13 en 5 megapixel, wat ook meer dan redelijk is. De batterij heeft met 2500 mAh een gemiddelde hoeveelheid aan inhoud. De telefoon is met 9,3 millimeter overigens wel wat aan de dikkige kant. Het is nog onbekend of de 4G van General Mobile ook naar de rest van Europa komt, en wanneer.

Android One is een project van Google. Telefoons moeten voor dit predicaat aan een aantal eisen voldoen. De Android-versie moet kaal zijn en er zijn minimale specificaties waar de smartphone aan moet voldoen. Daarnaast moet de smartphone 2 jaar door de fabrikant geüpdatet worden.

Bron: General Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy Note 8 concept

Details opgedoken: zoveel gaat de Samsung Galaxy Note 8 kosten in Europa lees verder

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

Google Pixel 2

Zou de Pixel 2 er zo uit gaan zien? lees verder

iPhone 8 iPhone 7 Plus

Video en foto’s tonen iPhone 8 naast iPhone 7 Plus lees verder

OnePlus 5

Videobyte: kan de OnePlus 5 tegen krassen, vuur en druk? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters