Eerste Android One-smartphone in Turkije te koop

Voor het eerst is er officieel in Europa een Android One-smartphone gelanceerd. In Turkije is de General Mobile 4G in de verkoop gegaan. Daarmee is de komst van Android One naar Europa volgens Google een feit.

General Mobile 4G

Want hoewel Turkije voor het merendeel in Azië ligt, spreekt Google over Turkije als het eerste Europese land waar een Android One-smartphone te koop is. Dat de Karbonn Sparkle V al in Groot-Brittannië te koop is, zij het via een onofficieel kanaal, vergeten we dan maar even.

De General Mobile 4G is de smartphone die in Turkije in de winkels zal liggen. Deze smartphone draait op Android 5.1.1 Lollipop en krijgt, geheel in lijn met Google’s eisen voor Android One, twee jaar lang updates. De General Mobile 4G biedt betere specificaties dan andere Android One-smartphones, maar gaat met 260 dollar wel wat meer kosten.

De smartphone krijgt een scherm met een formaat van 5 inch en een HD-resolutie van 1280×720 pixels. In de telefoon zit een 64 bit-chipset, de Snapdragon 410. De smartphone krijgt daarnaast 2GB aan werkgeheugen mee en een uitbreidbare opslagcapaciteit van 16GB.

Foto’s maakt de General Mobile 4G in 13 en 5 megapixel, wat ook meer dan redelijk is. De batterij heeft met 2500 mAh een gemiddelde hoeveelheid aan inhoud. De telefoon is met 9,3 millimeter overigens wel wat aan de dikkige kant. Het is nog onbekend of de 4G van General Mobile ook naar de rest van Europa komt, en wanneer.

Android One is een project van Google. Telefoons moeten voor dit predicaat aan een aantal eisen voldoen. De Android-versie moet kaal zijn en er zijn minimale specificaties waar de smartphone aan moet voldoen. Daarnaast moet de smartphone 2 jaar door de fabrikant geüpdatet worden.

Bron: General Mobile

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters