Eerste benchmark WP8 komt naar buiten, 50% sneller dan WP7

Op de website van het benchmarkprogramma WP Bench zijn resultaten gepubliceerd die waarschijnlijk van een Windows Phone 8 testtoestel zijn. De score is 50% hoger dan het toestel dat op de tweede plaats staat, een HTC Titan met Windows Phone 7.

De laatste tijd lekt er geregeld wat informatie uit over de nieuw aankomende Windows Phone 8 toestellen. Met de uitgelekte benchmark lijken we nu ook wat meer te weten over de prestaties van het toekomstige platform.

Al meerdere malen zijn er WP8 toestellen naar voren gekomen op de website van WP Bench, maar allemaal zonder scores. Nu voert een mysterieuze Juggernaut Alpha de lijst aan met een hoge score van 151.14. Deze score ligt 50% hoger dan de score van HTC Titan die op de tweede plaats staat.

WMPowerUsers verwacht dat het gaat om een Windows Phone 8 toestel met de Snapdragon S4 processor van Qualcomm. Ook zegt de website dat de hoge score mogelijk komt doordat programma’s in Windows Phone 8 gebruik kunnen maken van zogenoemde ‘native’ code. Hierbij kunnen ontwikkelaars gelijk programmeren op processor niveau zonder gebruik te maken van de Microsoft ontwikkeltools wat wel verplicht is bij Windows Phone 7.

WP8 benchmark 50% sneller als WP7

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. elian -

    "Ook zegt de website dat de hoge score mogelijk komt doordat programma's in Windows Phone 8 gebruik kunnen maken van zogenoemde 'native' code. Hierbij kunnen ontwikkelaars gelijk programmeren op processor niveau zonder gebruik te maken van de Microsoft ontwikkeltools wat wel verplicht is bij Windows Phone 7."

    Ik lees die site toch anders…
    Ze zeggen dat die ca 50% waarschijnlijk geldt voor WP7 apps die op WP8 draaien. Over de oorzaak daarvan zeggen ze helemaal niets; zal zeker te maken hebben met een betere chipset en wellicht ook met het efficienter draaien van WP7 apps op WP8.
    De opmerking over native code gaat over WP8 apps op WP8. Daarvoor verwachten ze (in geval van processor-intensieve apps) een nog veel grotere snelheidswinst.

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters