Eerste digitale bank met bankvergunning van de grond

Bunq is de eerste digitale bank met een vergunning van De Nederlandsche Bank. De app, waarmee geld makkelijker overgemaakt kan worden, is vanaf vandaag verkrijgbaar.

Bunq nearpay
Nearpay

Ali Niknam, oprichter van Bunq, vergelijkt zijn product met WhatsApp. “Of je nu bij KPN, T-Mobile of Vodafone zit, WhatsApp neem je er altijd bij”, vertelt hij. Met de bankier-app wil Niknam hetzelfde bereiken. Het hoeft niet uit te maken bij welke bank je zit, Bunq kun je er altijd bij nemen.

De app vereist de gegevens van een Nederlandse bankrekening. Zodra deze geverifieerd zijn in Bunq, kun je aan de slag. Bunq maakt een IBAN-nummer voor je aan, waarna je op deze rekening geld kunt storten vanaf je bestaande rekening. Met dit saldo kun je gaan betalen.

De app biedt veel handige functies. Je kunt met ‘Nearpay’ bijvoorbeeld geld overmaken naar mensen in de buurt. Daarnaast kun je ook chatten en andere mensen jouw rekening in laten zien. Dit zijn functies die de huidige banken nog niet in hun apps hebben verwerkt.

De inkomsten van het bedrijf komen van gebruikers die een bankpas willen hebben van Bunq. Deze kost 9 euro en is vier jaar geldig. Verder vraagt Bunq aan zakelijke gebruikers een kleine vergoeding.

Bunq is bedacht om stukje bij beetje de functies van je huidige bank over te nemen. De eerste stap van het bedrijf is om de bankier-apps over te nemen. Daarna wil het bedrijf verder groeien tot een volledige bank. Wanneer Bunq een volledige bank wil zijn is niet bekend.

Bron: NRC

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters