Eerste ervaring BlackBerry Playbook

Zoals al een tijdje bekend is komt ook BlackBerry met een tablet. Op de stand van BlackBerry op het Mobile World Congress hebben wij de eerste indruk kunnen opdoen van het BlackBerry PlayBook. Een tablet met 7 inch scherm en 1 GHz dualcore processor. Na een kwartiertje naar alle mogelijkheden te hebben gekeken hadden wij een redelijke indruk van de tablet. En het moet gezegd worden, we waren erg verrast.

BlackBerry Playbook MWC 2010

Het eerste opvallende toen we de PlayBook in handen kregen was het volledig ontbreken van knoppen in de bediening. Natuurlijk was dit wel af te leiden uit eerdere afbeeldingen, maar dit geeft toch een raar gevoel als je de tablet voor de eerste keer wilt bedienen. De enige knoppen die op de PlayBook te vinden waren zijn bedoeld voor de mediaspeler.

Toch is het geen probleem om te wennen aan de bediening zonder knoppen. BlackBerry heeft er namelijk voor gekozen om de randen van het glas (buiten het zichtbare scherm) mee te nemen in het touchscreen. Als je bijvoorbeeld van de onderste rand naar het midden van het scherm toeschuift ga je terug naar het hoofdscherm wat ook gelijk het taakbeheer van de PlayBook is. Ook is er in elke willekeurige applicatie de mogelijkheid om van de linker of rechterrand naar het midden te schuiven en zo gelijk van applicatie te wisselen. Op elk willekeurig moment is het ook gelijk mogelijk om van midden van het scherm naar boven te schuiven en zo een toepassing te sluiten.

BlackBerry Playbook MWC 2010

 

BlackBerry Playbook MWC 2010

 

BlackBerry Playbook MWC 2010

 

De bediening met het sliden werkt al snel erg intuïtief. Daarnaast loopt het besturingssysteem ook gewoon lekker. We hebben tijdens het testen van de PlayBook geen haperingen ontdekt. Ook is het opvallend hoe goed de tablet is in het multi-tasken. Als er een film wordt afgespeeld is het geen enkel probleem om daarnaast nog een spel te starten. Het leuke is dat als je naar het taakbeheer gaat, dat beide toepassingen doorgaan. Zelfs als je dan meer toepassingen tegelijk in beeld hebt blijft alles soepel lopen. Dit ziet er in onze ogen erg mooi uit.

BlackBerry Playbook MWC 2010

Als we naar de specificaties kijken lijkt het misschien niet heel erg bijzonder. Een 1024 x 600 scherm is best mooi, maar niet echt spannend voor een tablet. Ook de 1 GHz dualcore processor is wel mooi, maar hebben we al eerder gezien bij tablets. Toch weet BlackBerry met deze specificaties een tablet neer te zetten die wel erg mooi werkt. Met Flash 10.1, HTML 5 en veel 1080p video support kan bijna alles worden weergegeven. Omdat alles al zo vloeiend werkt verwachten wij dat we ook niet heel lang meer op de PlayBook hoeven te wachten.

BlackBerry Playbook MWC 2010

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters