Eerste ervaring met de Acer Liquid e, beTouch P300, E400 en de neoTouch P400

Ook Acer was dit jaar weer aanwezig op het Mobile World Congress. De producent hield geen persconferentie deze keer maar had wel een hoop nieuwe telefoons klaar staan om te bekijken.

cer Liquid e, beTouch E400 en de neoTouch P400

Acer heeft in Nederland momenteel drie modellen in de winkel liggen. De Acer Liquid is er daar één van en dit is dan ook gelijk de eerste telefoon die voorzien is van het Android OS. Inmiddels heeft de fabrikant ook de Liquid e aangekondigd. Dit toestel dankt zijn ‘e’ aan de Eclair rom die van het 2.1 Android OS in het toestel zit en dat is dan ook de enige verbetering die in het toestel terug kan worden gevonden. De telefoon komt in meerdere kleuren op de markt maar herbergt verder precies dezelfde specificaties als de originele Liquid.

Welke wel nieuw zijn, zijn de P300, de P400 en de E400. De P300 is is een Windows Mobile-telefoon voorzien van een Qwerty-toetsenbord. Het toestel loopt op versie 6.5.3 van het OS en is redelijk compact. Het toetsenbord typt lekker weg en ook het schuifmechanisme werkt fijn. Het invoeren van gegevens via het touchscreen is niet optimaal omdat het toestel er niet gelijk op reageert. Deze traagheid komt vooral door het OS en de processor die erin zit. Deze Acer is wel stevig gebouwd wat het een prima mid-range toestel maakt met een toetsenbord.

De Acer P400 en de E400 zijn eigenlijk dezelfde telefoons maar met en anders OS. De P400 is een Windows Mobile-telefoon lopende op versie 6.5.4. De E400 loopt op Android 2.1 en beide telefoons vallen op door hun leuke uiterlijk. Qua uiterlijk verschillen uiteraard wel de knoppen die we terug kunnen vinden aan de voorkant en die bedoeld zijn voor de bediening van het OS. Verder hebben ze veel gemeen en de specificaties zijn compleet gelijk. Beide telefoons reageren sneller op de input middels het scherm dan de P300. De toestellen zijn ook goed gebouwd en ogen vrolijk. Je kunt de interface prima met een vinger of duim bedienen door hem vast te houden – een genot om op die manier door de menu’s te gaan. De telefoons zijn in het algemeen snel in gebruik ook al zijn ze nog niet helemaal stabiel. Onduidelijk is nog of de toestellen naar Nederland gaan komen.

Acer Liquid e, beTouch E400 en de neoTouch P400

 

Acer Liquid e, beTouch E400 en de neoTouch P400

 

Acer Liquid e, beTouch E400 en de neoTouch P400

 

Acer Liquid e, beTouch E400 en de neoTouch P400

 

Acer Liquid e, beTouch E400 en de neoTouch P400

 

Acer Liquid e, beTouch E400 en de neoTouch P400

 

Acer Liquid e, beTouch E400 en de neoTouch P400

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters