Eerste ervaring met de Acer Liquid Mini

De Acer Liquid Mini bouwt een beetje voort op het succes van de Acer Liquid, maar dan in het mid-range-segment. De telefoon is kleiner en de specs zijn duidelijk minder van deze nieuwe Acer-telefoon. We kwamen hem tegen op het MWC en namen een kijkje.

Acer Liquid Mini MWC

Wat meteen opviel op de stand van Acer is dat ze het toestel duidelijk als design-apparaat willen profileren met een flink aantal verschillende kleurvarianten. De telefoon stond opgesteld op een rond meubel met overal een ander kleurtje van de telefoon. Zo was er een gele versie, een roze versie, een blauwe versie, een zilveren versie en een zwarte versie. Het design van de telefoon is inderdaad wel leuk en zeker niet alledaags. Wel voelt de telefoon een klein beetje goedkoop aan en is er naar onze smaak net wat te veel plastic gebruikt.

De interface van de Liquid Mini valt ook op, maar helaas niet echt in positieve zin. Er is standaard een balk met twee rijen pictogrammen aanwezig in het homescreen dat een significant deel van je scherm inneemt. Het gedeelte dat daarboven komt is wel fijn, met twee slimme widgets voor je media en je browsegeschiedenis. Ook het menu is goed gepimpt en bestaat niet uit een lange lijst, maar uit meerdere pagina’s.

Acer Liquid Mini MWC

 

Acer Liquid Mini MWC

 

Acer Liquid Mini MWC

 

Verder valt wel op dat de Liquid Mini toch een beetje aanvoelt als een smartphone van de vorige generatie. Het scherm is voldoende maar niet echt mooi en de prestaties vallen een beetje tegen, hoewel ze ook wel voldoende zijn. Daarmee komt de Liquid Mini een beetje in de categorie van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Ace, terwijl hij duidelijk achterloopt op onder andere de HTC Wildfire S of de Sony Ericsson Xperia Neo. Desondanks is het wel een leuk model waar over het algemeen weinig mis mee is.

Acer Liquid Mini MWC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters