Eerste ervaring met de Dell Mini's

Dell stapte een tijdje geleden opnieuw de telecommarkt in met een Android-telefoon en een tablet, de Dell Mini 3i en de Dell Mini 5i. Tijdens MobileFocus Global kwamen we de toestellen tegen.

Dell Mini 5i live MWC 2010

Dell heeft een tijdje geleden al het een en ander gedaan in de telecommarkt, maar stopte daar al snel weer mee. Nu wil Dell het opnieuw proberen, waarvoor het bedrijf de Mini 3i en Mini 5i, waarvan de eerste een Android-telefoon is en de tweede een Android-tablet met belfunctie aankondigde. Dit definieert Dell zelf aan de hand van de schermdiagonaal, zo vertelde het bedrijf ons. Alles met een scherm van 5 inch of groter zou een tablet zijn en aangezien de Mini 5i een 5″-scherm heeft, zal Dell het dus als een telefoon in de markt zetten. Het toestel heeft echter wel volledige belfuncties en kan dus ook gewoon als telefoon gebruikt worden, hoewel Dell daar wel bij opmerkt dat het er een beetje vreemd uitziet als je met het toestel belt.

De Mini 5i doet zijn naam trouwens geen eer aan: het toestel is een flinke jongen die je niet zomaar overal naar toe zal meenemen. Het toestel werkt lekker snel en heeft een Snapdragon-processor aan boord die op 1GHz geklokt is. Dell heeft een aantal handige aanpassingen gemaakt aan de standaard Android-interface, maar erg revolutionair is het niet te noemen. Hij voelt stevig aan maar het toestel is wel erg gevoelig voor vingerafdrukken. Dat zorgt ervoor dat het toestel, dat er op zich strak uitziet, snel vies wordt en een slordig uiterlijk krijgt.

Dell Mini 5i live MWC 2010

 

Dell Mini 5i live MWC 2010

 

Dell Mini 5i live MWC 2010

 

Dell Mini 5i live MWC 2010

 

Dell Mini 3i live MWC 2010

De Mini 3i is ook niet echt een klein toestel, maar hij is zeker voor een toestel met een 3,5-inchscherm wel lekker compact. De interface van de Mini 3i is niet de standaard Android-interface met wat kleine aanpassingen, maar is flink bewerkt door Dell. Het toestel werkt met een menu en standby-scherm in één, waarbij je door de verschillende pagina’s kan bladeren met een kleine swipe-beweging. Bovenaan zit een permanent balkje met wat belangrijke snelkoppelingen. De pagina die het daadwerkelijke standby-scherm voorstelt is erg simpel, maar we weten niet in hoeverre dat nog te veranderen is aangezien we geen tijd hadden om alle instellingen door te spitten.

De hardware van de Mini 3i is erg strak te noemen, het toestel heeft alleen aan de zijkant wat knopjes. Dat kan trouwens wel voor wat verwarring zorgen tijdens het gebruik, zeker als je een standaard Android-telefoon gewend bent. De achterkant van het toestel is ook erg strak maar wordt onderbroken door een chromen rand. De telefoon ligt erg lekker in de hand en voelt stevig aan, maar ook hier is het probleem met vingerafdrukken aanwezig.

Dell Mini 3i live MWC 2010

 

Dell Mini 3i live MWC 2010

 

Dell Mini 3i live MWC 2010

 

Dell Mini 3i live MWC 2010

 

Dell Mini 3i live MWC 2010

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters